Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
06:48

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

ДраміКом представив Дніпро та Україну на театральному фестивалі у Косово

ДраміКом представив Дніпро та Україну на театральному фестивалі у Косово

Це була історична подія – вперше у цій країні побував театр із нашої країни.

Учасниками Міжнародного театрального фестивалю в республіці Косово стали колективи з 10 країн Європи, які показали 22 вистави.

Дніпро та Україну гідно представив наш театр ДраміКом. На фестивалі він показав одну з найзнакових своїх робіт останнього часу – виставу «Майдан Інферно», з якою вже гастролював у Франції. Нагадаємо, що саме з цієї країни - режисер з українським корінням Клемент Перетятько, який поставив цю виставу за п'єсою української драматурга Неди Нежданої.

Про враження на фестивалі у Косово розповів директор – художній керівник ДраміКому Сергій Мазаний:

«Відбулася історична подія для нашого театру, регіону та України в цілому. Дніпровський Академічний театр драми та комедії вперше за історію існування республіки Косово представив театральний колектив з України, на фестивалі PRIZRENFEST.

Ми відкрили фестиваль 22 липня виставою " Майдан інферно" режисера Клемента Перетятько, авторка п'єси – Неда Неждана. Потужний та гарно організований міжнародний фестиваль зібрав колективи з 10 країн, загалом - 22 вистави!

Глядачі з Албанії, Чорногорії, Франції, Румунії та інших країн. Було несподівано приємно зустрітися з групою українських журналістів, які на період війни отримали підтримку від косівців. Майже година спілкування пролетіла миттєво. Говорили про театр, культуру, теперішнє та майбутнє.

Повна зала глядачів і овації, дуже теплий прийом країни, яка в кінці 90-х пережила те, що ми переживаємо зараз, створили неперевершену атмосферу. Повне розуміння, підтримка і вітання "Слава Україні" людей на вулиці, коли дізнаються, що ми з України, надихають і вселяють віру.

Культурна дипломатія - потужний інструмент міжнародної політики, а культура - її основа! Я хочу подякувати за запрошення команду PRIZRENFEST, за роботу команду ДРАМіКОМу та всіх, хто підтримує нас на шляху до Європейського майбутнього!».

Фото – ДраміКом.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті