Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
02:07

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Как подрыв Каховской ГЭС повлияет на животный мир лесов Днепропетровщины?

Как подрыв Каховской ГЭС повлияет на животный мир лесов Днепропетровщины?

Второй год Большая война крайне негативно влияет на обитателей лесов нашей области.

Уничтожение рашистами Каховской ГЭС и фактическое исчезновение Каховского водохранилища самым негативным образом влияет на флору и фауну из прилегающих районов.

Подробней о том, как война и устроенный врагами экоцид влияет на обитателей лесов, в эфире телеканала Д1 рассказал охотовед Восточного лесного офиса Александр Олейник:

«Щодо трагедії Каховської ГЕС: безперечно, це вплине на тваринний світ Запоріжжя та Дніпропетровщини. Адже кожен вид тварин має свою площу стації мешкання, тобто та територія, яка характерна для перебування тих чи інших видів. Каховське водосховище обміліє, перната дичина кудись матиме мігрувати. Й інші тварини будуть вимушені шукати свою іншу стацію мешкання.

Загалом же на Дніпропетровщині збільшилася кількість мисливських та інших видів.

І цьому є низка причин. Перш за все, це фактор занепокоєння. Тобто звірі намагаються мігрувати із зони активних бойових дій та обстрілів. А крім того, з початку воєнного стану значно поменшало випадків підпалу трави, очерету, сухостою, що теж сприяло активному гніздуванню птахів та збереженню потомства. Так на Дніпропетровщині збільшилася чисельність фазанів. Їх почали помічати навіть в тих районах області, де раніше зовсім не спостерігали.

Ще одним позитивним для тваринного світу фактором є залишки агропродукції на полях. Це стало гарною кормовою базою взимку для копитних тварин, чисельність яких теж зросла. Звісно, не в такій кількості, як хотілося б, але значно.

Цікаве спостереження, через заборону полювання на території Дніпропетровщини зросла кількість диких хижих тварин. Звісно, м’ясоїдні так само мігрують на більш безпечні території вслід за копитними. Тобто, зберігається природний ланцюг живлення. Так були зафіксовані навіть шакали, що не притаманні області. Але їхня чисельність лишається в межах обґрунтованих наукових норм.

Нагадуємо, наразі діє заборона на відвідування лісів та будь-який вид полювання. В тому числі діагностичне та з будь-якою науковою метою.

В травні-червні всі користувачі мисливських угідь заготовляють корми для звірят на холодний період. Також для збільшення популяції диких тварин створюються вольєри для їхнього розведення. На Дніпропетровщині був створений невеликий вольєр на території Марганецького лісництва для розведення та утримання фазанів. На жаль, наразі він пустий, оскільки місто Марганець постійно обстрілюють і там немає можливості вести повноцінну лісогосподарську діяльність. В майбутньому спеціалісти відновлять та продовжать роботу в цьому напрямку.

На жаль, зменшується чисельність зайця-русака та куріпки сірої. Пов’язує це, на сам перед, із сільськогосподарською діяльністю.

90% лісових пожеж стається саме через людський фактор. Тому відвідування лісу в пожежонебезпечний період завжди суворо заборонено».

Подробней об этом можно узнать из сюжета телеканала Д1:




Gorod.dp.ua на Facebook.


25  (20.06.23 12:03): усякі ГЕСи це все неприроднє, побудоване клятими совєтами. Зараз все стане по своїх місцях, тварини швидко адоптуються і все буде гаразд. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (12)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте