Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
03:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

15 кроків до української єдності: школярка з Дніпра створила унікальний історичний проект

15 кроків до української єдності: школярка з Дніпра створила унікальний історичний проект

Одинадцятикласниця з Дніпра Марія Аршиннікова створила унікальний проект про історію України. В результаті креативної ідеї та наполегливої роботи з’явився сайт «15 кроків до української єдності».

Через повномасштабну війну родина Аршиннікових була змушена евакуюватись до Чернівців. І Марії довелось навчатись одночасно у двох школах. Згодом дівчина помітила розбіжності у викладанні історії України і неабияк замислилась над з’ясуванням правдивих фактів.

“Ми з моєю сестрою брали участь у розробці. Потім звернулись до української волонтерської служби. За її допомогою ми знайшли команду. До неї ввійшли історичні фахівці (професори), журналісти, розробники. Спочатку хотіли зробити сайт більшим. Однак технічна команда сказала, що досить універсальною є число 15. Тобто читачеві буде легше зосередити свою увагу саме на 15 пунктах. А якщо брати більше, то це буде вже не так легко. На додачу до всього, сайт вийшов би “важкий” і довго завантажувався б”, – розповідає учениця КЗО «Спеціалізована школа №129 фізико-математичного профілю».

Інформацію на ресурсі викладено п’ятьма мовами. Російської там, звичайно, немає!

Сайт, який розробила Марія з командою, інформує про російську пропаганду в українській історії. Вже є тисячі читачів по всьому світу, які відзначають креативний дизайн ресурсу. Дівчата адаптували усі статті, пояснюючи деякі терміни, щоб вони були зрозумілі аудиторії.

Детальніше у нашому сюжеті сайта “Наше місто”:

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті