Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
07:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

СБУ заблокувала 26 Телеграм-каналів, які допомагали ухилянтам уникати мобілізації

СБУ заблокувала 26 Телеграм-каналів, які допомагали ухилянтам уникати мобілізації

Інтернет-ресурси «повідомляли» про роздачу повісток чоловікам.

Канали працювали у містах Івано-Франківській, Черкаській, Вінницькій, Чернівецькій, Київській, Львівській та Одеській областях. Насамперед канали «зливали» актуальні місця вручення чоловікам повісток та закликали ховатися від представників військкоматів.

Для збору відомостей про «локацію» використовували власну мережу інформаторів серед місцевих мешканців.

Канали швидко «нарощували» власну аудиторію, яка перевищила 400 тисяч підписників. Після цього адміністратори вирішили зробити на цьому бізнес та запропонували свої платформи для розміщення комерційної реклами.

Правоохоронці встановили особи всіх організаторів. Серед них – два власники SMM-компанії, яка займається просуванням інтернет-ресурсів із використанням так званих ботоферм.

Наразі шести адміністраторам каналів планується вручення повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) з подальшим обранням запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Порушникам загрожує до 10 років в'язниці.

Оновлено. Як повідомляє Інформатор, дніпровський телеграм-канал про повістки продовжує працювати і налічує понад 100 тисяч передплатників. Після блокування телеграм-каналів в інших областях адміністратор змінив назву каналу.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті