Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 01 мая 2024
03:22

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Кредитний ліміт, пільговий період, кешбек: словник банківської справи

Кредитний ліміт, пільговий період, кешбек: словник банківської справи

Якщо ви вперше оформлюєте кредитну карту, то будьте готові до зустрічі з незрозумілими термінами. Підготуйтесь заздалегідь і визначте, які переваги надає карта з кредитним лімітом, вивчивши всі її можливості. У Sportbank для клієнтів зазвичай вже готово декілька базових інструментів, таких як кешбек і грейс-період, а також підготовлено додаткові корисні сервіси. Детальніше розберемося, на які умови й бонуси ви можете розраховувати.

Кредитний ліміт

Сенс кредитки саме у ліміті грошей. Якщо ви берете у банку кошти, зазвичай встановлюють для цього конкретну суму, спираючись на ваші потреби. Для купівлі холодильника й машини буде різна пропозиція.

На кредитній карті ліміт встановлюється незалежно від вашої цільової покупки. Тут на розмір суми від банку впливають:

  • вік людини й тип зайнятості;

  • джерело доходу й працевлаштування;

  • кредитна історія.

З часом ви можете збільшувати кредитний ліміт. Для цього покажіть свою платоспроможність і своєчасно робіть внески.

Пільговий період

Грейс-період або пільговий період — це строк, за який ви можете повернути гроші без відсотків. Наприклад, ви заплатили кредитними коштами за якийсь товар, витративши 6000 грн. Якщо ви повернете цю суму в межах пільгового періоду, то вам не доведеться переплачувати.

Кожен банк встановлює свій термін. Зазвичай він змінюється від 30 до 92 днів. У Sportbank, наприклад, пільговий період триває 62 дні. Пам’ятайте, що у правилах користування кредитними коштами також вказується щомісячний мінімальний платіж. 

Кешбек

На банківських картах кешбек — це певний відсоток від витрачених грошей, який повертається вам одразу ж або відстрочено. Зазвичай на кредитні кошти відсоток вище, ніж на власні заощадження. Банк повертає вам від 1 до 30% з покупок, які ви сплачуєте картою.

Умови для надання кешбеку різні. Одні банки платять безпосередньо за категорію товару (наприклад, краса й медицина або спортивні товари). Інші можуть повертати за цією програмою частину коштів при покупках в магазинах-партнерах. 

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте