Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 23 апреля 2024
19:25

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Театр Лесі Українки Кам’янського представив актуальну прем’єру

Театр Лесі Українки Кам’янського представив актуальну прем’єру

У цьому театрі відбулась прем’єра вистави «Я норм» про трагічні події у місті Буча.

Про цю прем’єру Міському сайту люб’язно розповіли у Театрі Лесі Українки наступне:

Першими глядачами вистави стали учні старших класів місцевих шкіл, а саму виставу показали в укритті, що додало постановці особливої трагічної атмосфери.

Вистава «Я Норм» поставлена молодим режисером Артуром Прокоп’євим за п'єсою української драматургині Ніни Захоженко.

Герої цієї драматичної історії - четверо 17-річних підлітків: двоє хлопців і двоє дівчат. Вони живуть у Бучі, навчаються у школі, разом проводять час, мріють про те чим будуть займатись далі та спілкуються у чаті.

Але 24 лютого в їх життя вривається війна… Що відбувається в їх головах в ці дні? Про що вони говорять, що пишуть один одному в чатах? Що їм доведеться пережити та чим для кожного з них закінчиться російська окупація рідного міста? Саме про це йдеться у виставі.

Режисер вистави Артур Прокоп’єв зустрів війну у Білій Церкві, де на той час працював у театрі ім. Саксаганського.

- З початком війни, я дуже хотів бути чимось корисним, - розказує режисер вистави Артур Прокоп’єв. - Але, наприклад, задонатити гроші на ЗСУ, коли не має роботи, дуже важко. Хоча ми примудрялися і це робити. Ми збирали й вантажили речі для постраждалих у Бучі, возили їжу звірам у наш зоопарк. Але я розумів, що цього мало. А потім мені до рук потрапила скорочена версія цієї п’єси. Я прочитав її й подумав, що це саме те, що я зараз хочу робити. Більш того, якщо я режисер, то я повинен це робити. Бо це моя професія. Після цього зв’язався з Ніною Захоженко, вона вислала мені повну версію, і після того, як її також прочитав, то зрозумів, наскільки це сильна річ. Ми з акторами хотіли зробити за цією п’єсою виставу і поїхати показати її на Заході України та десь у Європі, щоб там побачили, що довелося пережити мешканцям Бучі, й одночасно заробити гроші, які можна було б передати ЗСУ. Але тоді з певних причин у нас не вийшло. І коли я прийшов працювати до Театру ім. Лесі Українки у Кам’янському, то одразу сказав, що є ось така ідея, є такий матеріал. У керівництві театру ідею підтримали й ми почали працювати над виставою. Спочатку у нас були перформативні читання п’єси на які запрошувались старшокласники. А потім ці читання поступово переросли у повноцінну виставу.

Перформативні читання і показ вже готової вистави у театрі ім. Лесі Українки наразі проводяться в укритті, яке обладнано під будівлею Нової сцени Театру ім. Лесі Українки. Завдяки цьому глядачі, а це здебільшого підлітки – ровесники героїв вистави, немовби поринають в атмосферу тих трагічних подій, які були описані Ніною Захоженко у своїй п’єсі. У театрі відзначають, що вистава викликає у глядачів дуже сильні емоції, а в деяких моментах на їх очі навіть набігають сльози.

- Той меседж, який ми хочемо цією виставою надіслати глядачам, він до них доходить. Я, коли дивлюсь цю виставу, то стою у кінці залу біля самих дверей і чую, що хтось починає хлюпати носом. А після вистави глядачі підходять до акторів і обіймають їх. Це не просто зворушлива, це найвища оцінка нашої роботи, - зазначає Артур Прокоп’єв.

Зараз з урахуванням того інтересу, який викликає вистава «Я норм» у глядачів, у Театрі ім. Лесі Українки планують перенести її на велику сцену і показати 24 лютого у річницю повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Світлини надані Театром Лесі Українки.









Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (6)

•  На Блакитному озері будують паркан: власник обіцяє пляж за європейськими нормами (6)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (5)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)

•  На житловому масиві Сокіл зроблять три нові «острівці безпеки» (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте