Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 20 апреля 2024
06:59

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Будівництво будинку – які роботи можна виконувати взимку

Будівництво будинку – які роботи можна виконувати взимку

Настання зими не обов'язково означає перерву в будівельному процесі. Однак не всі роботи можна виконувати в найхолодніші місяці року.

Розповідаємо, які заходи можна проводити взимку, в яких випадках краще дочекатися весни та які будматеріали використовувати, коли температура на вулиці знижується до мінусової.

Правильний підбір матеріалів

Виконання будівельних робіт взимку вимагає використання відповідних матеріалів. Більшість доступної сировини призначена для використання в температурному діапазоні від +5º до +25º. З цієї причини, якщо ви хочете будувати взимку, то маєте використовувати будівельні матеріали, збагачені відповідними хімічними речовинами, які дозволяють використовувати їх при низьких температурах. Морозостійка будівельна хімія також має знижений вміст води на користь кількості цементу, що скорочує час схоплювання. При використанні спеціалізованих матеріалів обов’язково дотримуйтесь інструкцій виробника.

Які роботи не можна виконувати при низьких температурах

Зима – не найкращий час для копання фундаменту. Облаштовувати котлован у мерзлому ґрунті дуже клопітно навіть екскаватором. У холодні та вологі дні не слід штукатурити, заливати підлогу чи виконувати інші «вологи роботи». Кладка можлива тільки з використанням спеціальних зимових розчинів, які схоплюються навіть при -10º. Взимку вапняні розчини використовувати не можна, а цементно-вапняні – тільки при температурі вище -10º та після додавання засобів, що прискорюють схоплювання й затвердіння.

Утеплення

Роботи, пов’язані з теплоізоляцією будівлі, вимагають використання зимової будівельної хімії, наприклад, клеї та будівельні розчини, які схоплюються при низьких температурах. Варто пам'ятати про те, що довго залишати пінопласт відкритим на морозі не можна – матеріал жовтіє, а його зовнішній шар може посипатися, що ускладнить подальші штукатурні роботи. Також недоцільно використовувати мінеральну вату під час мінливої, зимової погоди – вата, яка набрала вологу, втрачає теплоізоляційні властивості.

Внутрішнє оздоблення

Зима – найкращий час для проведення оздоблювальних робіт всередині. Якщо в будинку є можливість провести хоча б імпровізоване опалення, то можна звести перегородки, поштукатурити, облицювати плиткою. У таких ситуаціях гарним рішенням буде запалити камін, що піднімає температуру всередині на кілька градусів. Також можна застосувати бензинові, газові або електричні теплові гармати, обігрівачі, вугільні та електричні плити. При плюсовій температурі в приміщеннях можна виконувати монтажні та санітарно-монтажні роботи.

Будівництво без зимових простоїв

Низькі температури не є перешкодою для проведення багатьох будівельних робіт. Якщо ви дбаєте про час, то значну їх частину можна без проблем виконати взимку. Зимовий простій на будівельному ринку може призвести навіть до зниження цін на матеріали та витрат, пов’язаних з найманням кваліфікованої бригади.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте