Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
09:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У ДніпроОпері готують незвичайну новорічну прем'єру

|«« «« »» »»|

Дніпропетровський театр опери та балету 30 грудня представить прем'єру у новому для себе жанрі.

Незважаючи на війну та пов'язані з нею проблеми, оперний театр Дніпра продовжує дивувати глядачів. Цього, 49-го концертного сезону, театр уже представив кілька прем'єр, які викликали величезний інтерес глядачів.

Зараз у ДніпроОпері готуються до ще однієї прем'єри – концертної програми Rock in Opera.

У цій програмі всесвітньо відомі рок-хіти, які сьогодні стали класикою сучасної музики, звучатимуть по-новому. Музичні композиції улюблених гуртів Led Zeppelin, Beatles, Pink Floyd, Scorpions та інших виконають солісти опери, артисти хору та симфонічного оркестру, а також дитячий хор театру.

Але це все ще не всі сюрпризи, якими готується здивувати слухачів оперний театр цього вечора! Музичні твори Вольфганга Амадея Моцарта, Карла Орфа, Антоніо Вівальді можна буде почути у новій музичній інтерпретації. Цього вечора на сцені буде жарко та цікаво!

Журналіста Міського сайту люб'язно запросили до оперного театру для підготовки ексклюзивного репортажу про те, як тут готуються до прем'єри.

Ведучою цього незвичайного концерту на стику класичної та рок-музики буде чарівна співробітниця літературної частини театру Дар'я Лебедєва. Про майбутню прем'єру вона розповіла таке:

- Такий проект буде поставлено у нашому театрі вперше, хоча його ідея витала ще торік. Ініціатором проекту став директор – художній керівник ДніпроОпери Костянтин Пінчук. У концерті найпопулярніші рок-хіти зазвучать по-новому, їх у класичній інтерпретації виконають наш симфонічний оркестр та солісти. А класичні музичні твори пролунають у рок-обробці.

Про те, як це виглядатиме та звучатиме, автор рядків зміг переконатися під час репетиції. Соліст оперного театру Олександр Прокопенко репетирував арію царя Ірода з опери «Цар Ірод» Ігоря Поклада. Звучення класичного твору в рок-обробці було справді неперевершеним.

Диригент – постановник нової програми – Сергій Горкуша, режисер-постановник - Олексій Дугінов, відеоконтент – Ксенія Золотухіна, сценічне оформлення – Вікторія Алхімова-Котова.

Нагадаємо, що нещодавно в оперному театрі з величезним успіхом пройшов концерт гурту «Beast» та його соліста Івана Ворона у супроводі симфонічного оркестру, про що розповідав Міський сайт. Але прем'єра оперного театру буде іншою…

Про сюрпризи нового проекту та перебіг його підготовки Міському сайту розповів диригент-постановник концерту Сергій Горкуша:

- Поєднання оперної музики, симфонічного оркестру та року – це досить свіжий та неординарний жанр. Всім відомо, що рок, джазова, естрадна музика мають свою специфіку, яка відрізняється від класичної. Цією програмою ми спробуємо показати, як рок може звучати в оперному та симфонічному виконанні. Кожен із популярних у слухачів рок-хітів буде оформлений у стилістиці різних епох класичної музики. Наприклад, одна з пісень гурту «Бітлз» зазвучить у стилі бароко. Ще одним сюрпризом стануть номери класичної та української музики, які будуть наближені до симфо-року.

Переконаний, що принцип взаємодоповнення жанрів дасть новий та цікавий ефект.

Зазначимо, що близько 90 відсотків оранжувань нової програми було виконано саме Сергієм Горкушею. Усі його ідеї були з цікавістю сприйняті музикантами та вокалістами. Робота над проектом триває вже кілька місяців, і колектив ДніпроОпери вірить, що його прем'єру гідно оцінять шанувальники цього театру.

Ті глядачі, які не зможуть потрапити на прем'єру 30 грудня, мають нагоду відвідати цей концерт 8 січня.

Далі програма Rock in Opera увійде в постійний репертуар оперного театру.

Також тут планують підготувати нові програми на стику жанрів. Як вважають у театрі, такі проекти на перетині різних стилів музики мають велике майбутнє та стануть популярними серед слухачів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Супер-Ухань Sars-CoV-2019U22 (  (29.12.22 22:48): А с каких пор этот творческий хлам стал "дивно-излюбленними гуртамы"? или как там? или что, после 24 все оборанившиеся подоставали дедовские касетки и касетники и стали слушать этот хлам? посмотрим как споют, плагиаты и бездари) уныло и жалко будет. и никакие старания не спасут

Ура! вирус поражает богатых больше чем бедных!
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті