Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
04:09

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як не переїсти на свята: поради від дієтолога із Дніпра

Як не переїсти на свята: поради від дієтолога із Дніпра

Дніпровський дієтолог Яніна Дубовик розповіла, як мешканцям вберегтися від переїдання на свята, а також правильно обрати страви на різдвяний стіл.

Під час святкових посиденьок за столом організм отримує дуже великі навантаження. Перш за все, за рахунок великого об’єму їжі, і, як слідство, переїдання. І, що особливо сумно, це в основному смажені та жирні страви, соуси, майонез і, звичайно, алкоголь. Все воно дає велике навантаження на підшлункову залозу, через що час від часу і виникають проблеми.

За словами фахівців, аби вберегтися від переїдання не варто готувати велику кількість страв, а також треба обмежити споживання смаженої їжі і вживання алкоголю.


«Не треба готувати багато. Раджу робити страви на один вечір, бо це зменшує вашу спокусу наїстися і, як наслідок, вбереже від переїдання. Також, через перебої з енергопостачанням є ризик, що деякий час не працюватиме холодильник. Якщо так, то страви можуть зіпсуватися. Це також треба враховувати. Важливо пам’ятати, що готові страви, особливо салати з майонезом чи сметаною не варто вживати, якщо вони постояли заправленими на столі більше 3 годин.

Рекомендуємо готувати на стіл салати зі свіжих овочів та зелені. Вони будуть покращувати травлення, зменшуючи навантаження жирних страв на організм. Також рекомендую не готувати велику кількість салатів з майонезом, а додати до цього якусь альтернативу. Щодо м’яса, має порада. Краще за все його не смажити, а запекати, навіть шашлик», – розповіла журналістам Відкритого лікар-дієтолог Яніна Дубовик.

Дієтологи відмічають, що також слід обережно ставитися до вживання солодощів. Їх радять замінити фруктами, або мінімізувати вживання тортів та тістечок.

«Замість десертів: вершкових тортів, тістечок тощо краще обрати фруктову нарізку. Це суттєво зменшить загальну кількість жирів і допоможе не переїсти. Шлунок не варто забивати їжею, особливо солодкою», – відзначила Яніна Дубовик.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Вася  (27.12.22 13:48): Как не переесть - это спросить у жителей Бахмута. Мадам ксати запаслась на черный день, вскроет губы и можно неделю силиконом питаться. Відповісти | З цитатою
Sandra  (24.12.22 20:28): Название статьи звучит как издевательство!А ничего,что у многих и на диетические блюда денег в обрез,учитывая отсутствие стабильной работы и отсутствие света?? Відповісти | З цитатою
Борзый пенс  (24.12.22 00:46): Совет зашибись, налопаться нитратных тепличных овощей, образование небось курсы маникюрш Відповісти | З цитатою
ww  (23.12.22 22:45): После 18ч. не есть - и всё будет в порядке. А уж на ночь нахрюкиваться...Новогодний ужин - это не последний ужин в жизни. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1  (23.12.22 22:38): Было бы чем переедать. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті