Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
08:45

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепровском Доме искусств стартовал новый арт-проект «Философия на Философской»

В Днепровском Доме искусств стартовал новый арт-проект «Философия на Философской»

Название проекта понятно и символично – ведь Дом искусств расположен по улице Философской, 23. А глубокая философия всегда была присуща его выставкам и проектам.

Первый этап нового арт-проекта посвящен недавнему юбилею – 300-летию со дня рождения знаменитого философа и писателя Григория Сковороды.

Вот что о новом проекта рассказали в Доме искусств:

«Україна продовжує привертати увагу до 300-річчя видатного українського просвітителя-гуманіста, мандрівного філософа Григорія Савича Сковороди, ювілей якого внесено до переліку ювілейних дат ЮНЕСКО на 2022 рік.

Колектив нашого Будинку мистецтв намагається більше дізнаватися про особистість «Українського Сократа» та увічнення його пам’яті. Сьогодні, у день Наума-розумника – покровителя науки, знань, доброчинства, говорили про художні виставки в Україні, присвячені ювілею філософа. Маємо розмаїття таких виставок від вузівських, міських до Всеукраїнських і міжнародних. Особливу увагу привертає Міжнародний проєкт «СВІТ ЇХ НЕ ВПІЙМАВ», відкриття якого відбулося у Києві ще рік тому, 2 грудня 2021 року в Музеї-майстерні Івана Кавалерідзе. Виставка була присвячена як ювілею українського мандрівного філософа, так і 135-річчю від дня народження Івана Кавалерідзе, а також 100 річниці від дня встановлення першого монументального пам’ятника Григорію Сковороді в Лохвиці (робота Івана Кавалерідзе). В експозиції - близько 100 творів живопису, графіки та скульптури 65 сучасних митців з 10 країн світу. Зараз частина цієї виставки виставлена у Вінницькому обласному художньому музеї.

У великій виставковій залі Полтавського художнього музею імені Миколи Ярошенка з 21 жовтня ц.р. експонується Всеукраїнська виставка «Невловний птах», на якій представлено 107 творів 75 авторів із різних куточків України. А в приватному Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків у Луцьку нині відкрито експозицію художніх робіт за творами геніального Григорія Савича. Вернісажі присвячені особі українського філософа або такі, що ідейно чи тематично мають зв’язок з його творчістю, експонуються в Українському Домі (Київ), у Харкові, Чернігові, Львові, Івано-Франківську та інших містах. Цікавою стала також виставка плакатів студентів Київського національного університету культури і мистецтв, Харківської державної академії дизайну і мистецтв, присвячена Григорію Сковороді.

Ми звернулись саме сьогодні до цієї теми, бо провели відкриття І етапу арт-проєкту «Філософія на Філософській 2022 – 2023» (керівник проєкту – художник-педагог Юлія Барко). Старт проекту, в рамках якого проводиться виставка, був здійснений 3 грудня, у день трьохсотлітнього ювілею Григорія Савича. Перший етап виставки проводиться наживо з реальними роботами, можливістю їх оглянути усім бажаючим. Особливістю цього вернісажу є те, що роботи дітей та молоді експонуються поряд з творами дорослих художників.

А ось роботи ІІ етапу можна подавати в електронному вигляді на електронну пошту [email protected] до 13 січня 2023 року включно.

ЗАПРОШУЄМО ДОЛУЧАТИСЯ!».

Фото – Дом искусств.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (8)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  На Дніпропетровщині відбувається пошукова операція 13-річної Марини Волошко (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте