Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
00:08

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепровском Доме искусств открыли новую выставку

|«« «« »» »»|

В Доме искусств (улица Философская, 23) открыта первая персональная выставка днепровской художницы, архитектора, волонтера Елены Семенюк.

На выставке представлены 58 графических работ, созданных Еленой в рамках цикла «Чернильный октябрь». Многие из работ были созданы в этот трудный для Украины год. Последние 9 месяцев Елена Семенюк занималась не только архитектурным проектированием и творчеством, но и является активным волонтером центра при Доме искусств.

Подробней о выставке и ее авторе в Доме искусств рассказали следующее:

«Запрошуємо шанувальників образотворчого мистецтва до Будинку мистецтв, де відбулось відкриття першої персональної виставки ОЛЕНИ СЕМЕНЮК «Inktober».

Авторка виставки – архітектор, художниця, активна учасниця волонтерських заходів у Будинку мистецтв.

Вона навчалася в художній школі . У 1985 році вступила до Дніпропетровського інженерно-будівельного інституту (тепер Придніпровська державна академія будівництва та архітектури).

Після закінчення працювала за отриманим фахом у проектних інститутах, потім у банківській сфері. В 2003 році отримала другу вищу освіту в Державному інституті підготовки та перепідготовки кадрів промисловості за спеціальністю «фінанси».

З 2017 року Олена Семенюк займається разом з чоловіком проектуванням промислових та цивільних будівель і споруд. Але мрія малювати не забулася і спонукала її закінчити школу дизайну, засновником та керівником якої є Протас Ной Миколайович. Зараз Олена продовжує навчатися живопису та графіці у цього відомого педагога та художника.

Олена Семенюк бере участь у різних виставках: «Ню.Нюанси» (м.Дніпро 2021) та "Богдан" (Дніпро, 2022), Всеукраїнській «Час війни. Рефлексії» (м.Львів, 2022), міжнародних «Весняний розмай» (Дніпро, 2021) та «Творити під бомбами» (м.Бургос, Іспанія, 2022). На виставках художниця представляє живописні, графічні та акварельні роботи.

Чотири роки тому пані Олена долучилась до Inktober (від слів ink – чорнило і оctober – жовтень). Це щорічний творчий челендж, започаткований американським ілюстратором і художником коміксів Джейком Паркером, який брав участь у створенні мультфільмів «Епік», «Ріо», «Хортон» і «Льодовиковий період 3». Ідею челенджу одразу підхопили художники з усього світу. Офіційний #inktober має список тем - по одній на кожен день. Згідно із задумом Паркера, художники і просто творчі люди щорічно протягом 31 дня жовтня поспіль присвячують час малюванню від руки. Пані Олена – активна учасниця різноманітних творчих акціях Будинку мистецтв: проводить майстер-класи для дітей родин переселенців, брала участь у міській мистецькій акції у День міста Дніпра. В експозиції виставки можна побачити 58 графічних робіт художниці, які створені у рамках проєкту «Чорнильний жовтень» у різні роки, та інші твори мисткині».

Фото – Дом искусств

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (6)

•  На Дніпропетровщині відбувається пошукова операція 13-річної Марини Волошко (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте