Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 02 мая 2024
02:30

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У Дніпрі покажуть, яким буде життя після ядерної війни

|«« «« »» »»|

Дніпровський академічний театр драми та комедії готує прем'єру дуже незвичайної вистави «Вихід».

Журналіст Міського сайту зміг побувати на репетиції цієї вистави та поспілкуватися з тими, хто причетний до її народження.

Сюжет дивує, вражає та заворожує одночасно. Пройшло 4 роки після всесвітньої ядерної війни. Уцілілі люди виживають у бункерах і можуть спілкуватися лише телефонами. Набравши випадковий номер, героїня постановки Марго (її роль виконують заслужена артистка України Ілона Соляник, а також Анастасія Леміш) потрапляє на Фелікса (актори Анатолій Корольов та Євген Дробинський), який від безвиході вирішив звести рахунки з життям.

З кожною розмовою до Марго і Фелікса повертається смак життя. Сварки, суперечки, плітки, жарти, кохання, пристрасть… Все те, що вони вважали колись буденним, набуває нового сенсу. Як легко наш реальний світ може перетворитися на фантазії.

Вистава поставлена за п'єсою молодого та талановитого дніпровського драматурга Сергія Марена «Алло!». Відносно недавно він служить у театрі ДраміКом керівником літературно-драматургічної частини, але загалом для нього – це вже п'ята вистава, поставлена за його п'єсами.

– П'єса була написана у розпал локдауну у 2020 році, але особливу актуальність набула у наш час, – каже Сергій. – Два роки тому ми були ізольовані один від одного, телефон був єдиним засобом спілкування. Сподіваюся, що основні події п'єси у нашому житті ніколи не відбудуться. Головний сенс п'єси в тому, що люди можуть знайти вихід із найскладніших обставин.

Як нагадує директор – художній керівник театру Сергій Мазаний, для ДраміКому цього сезону це буде вже четверта прем'єра. Усі спектаклі – різнопланові та різних жанрів. Спільне в них те, що вони змушують глядачів співпереживати та думати.

- Ми вдячні всім глядачам, які приходять до нас у цей скрутний час, - каже він. – Люди отримують різний спектр емоцій, для нас така підтримка теж дуже важлива. Нова вистава актуальна, цікава, пропонує вихід із емоцій та переживань, які сьогодні людей турбують найбільше.

З цим безумовно погоджується і головний режисер театру Антон Меженін:

- Ми раді представити чергову прем'єру, яку поставлено за п'єсою нашого талановитого земляка, який служить у нашому театрі. Вистава у жанрі трагікомедії за зовні легкою формою приховує пошук відповідей на серйозні питання. Люди часто замкнуті у просторі своїх емоцій та думок. Вихід же звідти – у коханні.

Нова вистава стане режисерським дебютом для молодої та талановитої актриси ДраміКома Маргарити Савенко. Її не лякає, що досить камерна вистава буде показана на великій сцені.

- Упевнена, що наші талановиті актори своєю енергією наповнять усю нашу велику залу. Мені не просто було перепрофілюватися з актриси на режисера, і я дякую за довіру та підтримку керівництву театру та акторів, між посилами яких я була містком.

Як завжди, запальна та феєрична на сцені неповторна Ілона Соляник. Своєю енергією та натхненням вона буквально повертає до життя свого сценічного партнера. Саме від неї виходить імпульс бажання жити.

– Під час пандемії я теж не опускала руки, – зізнається Ілона. – Позиція героїні співзвучна моїй: у будь-якій ситуації треба зібрати сили та жити! Вистава ж незвичайна тим, що ми з партнером не бачимо один одного, тільки відчуваємо емоції один одного. По суті, це дві моновистави в одній.

Новим жанром стала ця робота і для актора Анатолія Корольова, який тільки цього сезону влився в трупу ДраміКому.

- Раніше я грав комедійні та характерні ролі, - визнав він. – Ця робота стала новим викликом, дуже цікавим експериментом. Сподіваюся, спектакль сподобається глядачам.

Прем'єра вистави «Вихід» відбудеться 26 листопада та 3 грудня, початок – о 16 годині.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


1  (18.11.22 16:32): Тобто смак життя це "Сварки, суперечки, плітки, жарти, кохання, пристрасть" на думку автора? Твоя жизнь скудна, иегемон. Как и полет мечты - придумать, чтотлюди после ядерной войны будут интересоваться такими вещами, помирая от голода, холода, лучевой болезни и рака- верх цинизма. Или глупости Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте