Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
01:58

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре открыли выставку «Хлеб как оружие»

В Днепре открыли выставку «Хлеб как оружие»

Эта экспозиция посвящена нескольким этапам страшных Голодоморов, которыми уничтожали украинцев.

Выставка подготовлена Днепровским городским КП «Музей спротиву Голодомору» и открыта в помещении Днепропетровской областной универсальной научной библиотеки имени Первоучителей славянских Кирилла и Мефодия.

Вот что рассказали об этой экспозиции в Музее спротиву Голодомору:

«15 листопада у приміщенні Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія відбулося відкриття виставки «Хліб як зброя».

На відкриття завітали представники закладів вищої освіти м. Дніпра, представники громадських організацій, журналісти місцевих телеканалів і преси.

Співробітник музею Валентин Рибалка розповів присутнім про використання продовольства як засобу політичного впливу тоталітарних режимів і зокрема про значення хліба в «упокоренні» повстанського руху в Україні у 1920-х, зупинився на голоді під час нацистської окупації України, провів паралелі із сучасністю (цілеспрямоване знищення українського зерна російською армією).

Директор бібліотеки, Надія Тітова, коротко розповіла про інформаційні можливості бібліотечних фондів для вивчення теми Голодомору 1932-1933 років.

Виставка працюватиме до 29 листопада, по буднях, з 10.00 до 15.00. У бібліотеці є укриття (на випадок оголошення повітряної тривоги)».

Фото – Музей сопротивления Голодомору.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте