Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
16:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На обмілілому березі Дніпра городяни знаходять старовини, цінності, ікони

|«« «« »» »»|

Поки одні жителі Дніпра кинулися шукати на оголених берегах річки щось цінне, найсвідоміші прибирають звідти сміття та рятують молюсків.

Міський сайт уже розповідав про те, що кілька днів тому значно впав рівень води в річці Дніпро, а також у малих річках Дніпропетровщини, що впадають у нього.

Поки одні городяни переймаються причинами такого явища, інші кинулися досліджувати оголені ділянки берегів.

Вирушив до річки і відомий дослідник історії нашого міста Сергій Ковтун. Результатом його походу стали наступні цікаві спостереження і повний пакет сміття, яке він зібрав на березі і відніс на смітник:

«Днепр обмелел, оголив весь мусор в прибрежной зоне.

Стекло, метал, пластик, кирпичи и бетонный плиты, скамейки, покрышки, - ужасная картина. В какой-то момент ветром принесло пакет, мне показалось это знаком, насобирал полный пакет с мусором и отнёс в мусорный бак, благо их вдоль дороги много поставили.

Самое время, идя на прогулку к Днепру, взять с собой пакетик и на обратном пути сложить в него немного мусора. В карму это плюс однозначно.

Два берега, напротив друг друга, два старика, два разных типа личностей… Оба ходят вдоль берега, присаживаются, встают, два разных мировоззрения, смотрите сами… Один, более респектабельно одетый, пользуясь обмелением реки, ходит и рыщет своим металлоискателем по обмелевшему дну, в поисках чужих драгоценностей. А второй, с виду простоватый мужичек, собирает с обмелевшего берега и забрасывает обратно в речку обречённых на гибель моллюсков.

Есть ещё один способ получить плюс в карму: можно забросить обратно в воду моллюсков, которые остались на берегу, иначе они просто погибнут, если вода ещё долго не вернётся».

Прийняли участь у дослідженні дна та журналісти dnepr.info, поділившись результатами своїх пошуків. Серед знайденого ними – фрагменти старих посудин, ікона, іржава сокира, безліч пляшок, старі мобільні телефони, сувеніри, іграшки та навіть урна для сміття!

Фото – Сергій Ковтун та dnepr.info

Gorod.dp.ua на Facebook.


Анатоль Єбобошко  (31.10.22 11:37): Какой плохой дядечка: "рыщет" своим металлоискателем в поисках "чужих" драгоценностей а журналистишку земноводное давит, то ли дело дохлых мидий кидать в реку, тут повода для зависти нет а значит и человек хороший. Відповісти | З цитатою
гость  (26.10.22 10:45): Самое время приехать туда комунальщикам и поубирать тысячи бутылок, лежащих на обмелевшем дне. Відповісти | З цитатою
Прохожий  (26.10.22 10:40): Кнопочная нокия из древних окаменелостей досмартфонной эры будет украшением любого палеонтологического музея! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті