Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
11:23

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Сегодня в Днепре будут глумиться над рашистами

Сегодня в Днепре будут глумиться над рашистами

В Арт-пространстве Дома архитектора (ул. Грушевского, 1) сегодня, 20 октября в 14.00 откроется очень необычная выставка.

Она будет посвящена продолжающейся почти восемь месяцев Большой войне. Но глазами авторов посмотрит на происходящие события под необычным углом, - с боевым сарказмом, юмором и праведным глумлением над врагом.

Экспозиция «Герць – виставка войовничого сарказму та праведного глуму 18++» продолжит давнюю тактику запорожских казаков, которые еще до начала сражений насмехались над врагами и тем самым добывали над ними психологическую победу.

О новой выставке ее организаторы рассказывают следующее:

«Войовничий сарказм і праведний глум – «Герць 18++» у Дніпрі.

У четвер, 20 жовтня, о 14 годині, у Будинку архітектора (м. Дніпро, вул. Грушевського, 1) відкриється виставка художніх робіт військових митців, вимушених переселенців і дніпрян, які своїм творчим баченням сьогодення й дотепним гумором наближають перемогу українців над споконвічним ворогом.

Інсталяції, скульптури та картини, зібрані у експозиції «Герць – виставка войовничого сарказму та праведного глуму 18++» наслідують давню козацьку тактику здобуття ментальної перемоги над ворогом ще до початку битви.

Глузування з ворога і зневага до смертельної небезпеки, яку демонстрували козаки перед битвою, танцюючи під стрілами і кулями противника, це і є герць – психічна атака на вороже збіговисько та розпалювання бойового азарту у лавах козацького війська.

Як зазначають організатори виставки – учасники творчого об’єднання «ТОВ ТГШ», українські бойові традиції застосування гумору, самоіронії, кепкування та дотепного глузування є унікальним військово-політичним інструментом. Бездоганне володіння герцем – у крові українців, це і є тим, що називається ідентичністю.

Козаки гинули під час глузування зі смерті, але герць ніколи не припинявся. На місце полеглих звитяжців ставали інші, раз за разом перетворюючи ворожі навали на родючий чорнозем.

«Танок вільних людей на своїй землі сьогодні танцюють всі українці – це страшний, але й прекрасний момент, коли відчайдушна краса герцю до смерті лякає ворога і демонструє нації на що ми разом здатні. Наше бачення цього ми зібрали у цій експозиції, тож запрошуємо на відкриття», - говорять організатори.

Виставка триватиме з 20 жовтня по 3 листопада».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте