Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 26 червня 2024
12:01

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Театри Дніпра яскраво привітали городян із Днем незалежності

|«« «« »» »»|

Учора ДраміКом та Будинок органної музики презентували новий культурно-творчий проект «Єднання», а оперний театр показав прем'єру балету «Нескорені».

Вчора для України був святковий, але дуже тривожний через підвищені обстріли рашистів день. У країні та в Дніпрі намагалися уникати масових заходів.

Тому Дніпровський театр драми та комедії та Будинок органної та камерної музики спільно підготували проект, який представили городянам на вулицях міста.

Про це директор Будинку органної музики Антон Чернета розповів таке:

«Попри намагання роzії цей день перетворити на армагедон, ми ще більше згуртувалися й об'єдналися.

Творчі колективи Дніпропетровщини міцно тримають мистецький фронт. Культурно-мистецький проєкт "ЄДНАННЯ " до Дня Незалежності у центрі Дніпра просто неба об'єднав колективи DniproORGAN та ДРАМіКОМ .

Дві Величності - Театр та Музика наповнили вечір гармонією і відчуттям шастя в цей непростий і доленосний час для країни».

А у Дніпропетровському театрі опери та балету відбулася прем'єра балету «Нескорені». Прем'єру відвідав відомий мистецтвознавець Дніпра Андрій Тулянцев та поділився такими враженнями:

«День незалежності України театр DNIPRO OPERA гідно та професійно відзначив не тільки концертом «Моє Ім’я Україна», а й прем’єрою балету на 1 дію «Нескорені».

Створений у жанрі «драмбалету», «Нескорені» поставлений головним балетмейстером, народним артистом Республіки Молдова Андрієм Литвиновим на музику славетного «Болеро» Моріса Равеля. Ритмічні фігури, що повторюються безліч разів; майже гіпнотичний видовищний вплив на публіку; дві оркестрові теми, що створюють зростання емоційної напруги; звучання все нових та нових інструментів – це є основою наскрізної теми: народ України – нескорений, мужній, непохитний. Хореографічна лексика, запропонована А. Литвиновим доводить, що синтез елементів класичної та сучасної балетної мови є актуальним.

Примами драмбалету «Нескорені» є заслужена артистка України Олена Печенюк (пані у Червоному), та Катерина Шмигельська (пані у Чорному). Високопрофесійні балерини, вони створюють контрастні пластичні образи, що дозволяють публіці переноситися у світ асоціацій: Мир переможе війну; Добро переможе зло. Артисти кордебалету є також логічним суттєвим доповнення теми «Нескорених».

Фото Володимира Орлова, Антона Чернети та Андрія Тулянцева.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (16)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (10)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті