Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
06:07

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Заощаджуємо: переваги електроопалення на прикладі ОСББ у Дніпрі

Заощаджуємо: переваги електроопалення на прикладі ОСББ у Дніпрі

Торік в одному із будинків ОСББ Дніпра мешканці встановили електричну систему опалення, бо вирішили відмовитись від централізованої.

«Цей будинок вже декілька років показує успішні результати. Вони неодноразово брали участь у різних проєктах для ОСББ. Торік співвласники вирішили встановити електричну систему опалення, адже у порівнянні з газовим опаленням це дешевше. І цієї зими вони протестували цю систему — ніяких нарікань у мешканців немає.

Крім цього, ця система завдяки спеціальним датчикам допомагає економити. Наприклад, якщо вночі вам не потрібне опалення на кухні, то система зменшить там подання опалення», — зазначив начальник відділу з організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення ДМР Владислав Макарець.

Обовʼязкова умова встановлення подібних систем — оновлені центральні електромережі у будинку, аби не було перенапруження. І саме ремонт чи заміну електромереж можна виконати за умови програми співфінансування: 75% коштів надасть місто, а вже 25% виділяють мешканці.

Голова ОСББ Олексій Косоногов також додав:

«Головна перевага, яку ми помітили за цей опалювальний сезон, — ціна у платіжках. Два роки тому на двокімнатну квартиру ми платили десь 5,5 тис. грн, а зараз за електроопалення, а також ще гарячу воду, — до 2 тис. грн.

Щодо кошторису робіт, то за перехід на електроопалення витрати були з двох частин: заміна стояків на один підʼїзд склала приблизно 40 тис. грн і перехід окремої частини коштував до 20 тис. грн. Стояки ми замінили коштом ОСББ. Крім цього, завдяки програмі співфінансування торік замінили дах на суму приблизно 1 млн грн».







Gorod.dp.ua на Facebook.


qwe  (11.08.22 23:18): 5 штук за отопление? да, коррупция у нас процветает Відповісти | З цитатою
Жилец Староказацкой 35  (11.08.22 23:01): Нам никто ничего не предлагал. В доме была котельная на наш и ещё несколько домов. Её принудительно отключили, и за месяц до этого объявили о переходе на электрику. Відповісти | З цитатою
Алена К  (11.08.22 22:38): А почему удаляют комментарии жильцов? Нам есть что сказать! Відповісти | З цитатою
Староказацкая 35  (11.08.22 22:33): Эта довольная физиономия руководителя ОСББ - владелец фирмы с услугами по электрике. Ну и кто опять заработал? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті