Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
14:36

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепропетровском историческом музее открыли новую выставку

В Днепропетровском историческом музее открыли новую выставку

Новая экспозиция книг представлена в библиотеке музея (пр. Яворницкого, 18) и посвящена двум предстоящим памятным датам.

18-го мая будет отмечаться Международный день музеев, к которому в Днепре в довоенное время ярко и интересно проводили Ночь музеев. Напомним, что в этом году она пройдет в несколько ином формате в субботу, 21 мая, о чем уже сообщал Городской сайт.

А 28 мая будет отмечаться Всеукраинский день краеведения.

Этим датам и посвящена новая выставка книг, о которой в Днепропетровском Национальном историческом музее имени Яворницкого сообщают следующее:

«У науковій бібліотеці історичного музею відкрита чергова книжкова виставка. Незважаючи на воєнний час, ми продовжуємо знайомити читачів з новими надходженнями літератури та цінними історичними виданнями.

Виставка присвячена двом пам’ятним датам травня – Міжнародному Дню музеїв (18 травня) та Всеукраїнському Дню краєзнавства (28 травня).

Для нашого музею ці дві - День Музеїв та День краєзнавства – нерозривно пов’язані та мають гармонійне поєднання. Адже багато десятиліть XX століття Дніпропетровський національний історичний музей імені Д.І. Яворницького був головним осередком історико-краєзнавчих досліджень на Придніпров’ї.

Протягом 1950-1970-х років публікації в періодичній пресі та науковій літературі здебільшого мали ідеологічне забарвлення та відображали передусім революційне минуле краю. Натомість історичний музей був центром, де трохи осторонь ідеологічного пресингу поєднувалися різноаспектні краєзнавчі дослідження. Зокрема, слід відзначити археологічні дослідження І.Ф Ковальової та Л.П. Крилової, путівники по місту (які витримали 4 перевидання), авторами яких були Г.П. Ватченко та Г.І. Шевченко, та низку інших праць».

Подробней прочесть о выставке и ее экспонатах можно здесь.

Фото – Днепропетровский исторический музей.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте