Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 10 октября 2024
05:17

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Социальная защита ветеранов уранового производства

Социальная защита ветеранов уранового производства
Дніпродзержинська об'єднана організація «Атомпрофспілки» підготувала для виїзного засідання Міжвідомчої комісії з розв'язання екологічних проблем Дніпродзержинська (засідання відбудеться 16 жовтня 2009 року) низку пропозицій із соціального захисту ветеранів уранового виробництва колишнього Придніпровського хімзаводу (ПХЗ, переробка уранових руд з 1948 до 1991 р.). Про це повідомила голова Дніпродзержинської об'єднаної організації «Атомпрофспілки» Тамара Федоренко.

До порядку денного виїзного засідання Міжвідомчої комісії у Дніпродзержинську внесені питання поліпшення матеріального забезпечення ветеранів уранового виробництва ПХЗ.

Пропозиції об'єднаної організації «Атомпрофспілки» визначають три напрямки соціального захисту ветеранів: підвищення розміру пенсійного забезпечення, безоплатне амбулаторне медичне обслуговування та безоплатне лікування у спеціалізованому реабілітаційному центрі (створюється на базі МСЧ №8 міста).

Об'єднана організація «Атомпрофспілки» провела значну роботу з визначення списку ветеранів уранового виробництва за архівними даними з 1951 року, у той час на урановому виробництві ПХЗ працювали близько 5 тис. людей, наразі залишилися 1,5 тис. ветеранів виробництва.

Довідка: До складу об’єднаної організації „Атомпрофспілка” в Дніпродзержинську входять підприємства, створені на базі колишнього Придніпровського хімзаводу — понад 3 тис. працівників та більше 5 тис. ветеранів. З 2006 року на підприємствах введено пряме профспілкове управління — представництво Центральної ради „Атомпрофспілки”.
Придніпровський хімічний завод з 1948 року (початку діяльності уранового виробництва) до середини 60-х років мав досвід прямого профспілкового управління: на базі заводу діяло представництво ВЦРПС (Всесоюзної центральної ради профспілок).
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте