Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 10 октября 2024
05:13

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На Днепропетровщине существует угроза экологической катастрофы

На Днепропетровщине существует угроза экологической катастрофы
lifeisphoto.ru
В Дніпропетровській області склалась екологічно небезпечна ситуація, за якої територією районів, прилеглих до селищ Таромське, Сухачівка, Карнаухівка, розноситься радіоактивний пил з могильників відходів уранового виробництва колишнього «Придніпровського хімічного заводу». Цей пил потрапляє у двори мешканців цих селищ, осідає на сільгоспугіддях агрофірми «Наукова», на яких росте соняшник, кукурудза та інші культури. Подальше споживання цих продуктів може призвести до непоправної шкоди здоров’ю людей. На оголених ділянках хвостосховищ, які повинні були бути вкритими багатометровим шаром води, вже з’явились «радіаційні пляжі» з рівнем іонізуючого випромінювання від 350 до 1000 мкР/год.

Цей рівень радіації майже в 100 разів перевищує природній фон області. Висихання поверхні хвостосховищ сталося з-за того, що впродовж останніх років зловмисниками за допомогою екскаваторів, кранів та великовантажних автомобілів розкрадені гідротехнічні споруди (труби, насосні станції) державного підприємства «Придніпровський гідрометалургійний завод», які використовувались для підкачки води. Зниклі труби, якими на відстань 17 км перекачувалася пульпа з відходами, є також радіаційно забрудненими. Матеріальна шкода, яка завдана цим злочином державі, обчислюється десятками мільйонів гривень. Не зважаючи на попередні звернення активістів ГРАДу до правоохоронних органів з цього приводу, розкрадання продовжується і по теперішній час. Для ліквідації небезпеки радіаційного забруднення Дніпропетровської області існує два найбільш ефективних варіанта, які потребують значного бюджетного фінансування: відновлення системи підкачки води, або вкриття оголених дільниць хвостосховища «Сухачівське» шаром захисного грунту.

16 вересня відбулась зустріч учасників громадської інспекції, координатора ГРАДу Віталія Купрія та керівника дніпродзержинського осередку «Громадської позиції» Валерія Пархомчука, з заступником голови Дніпропетровської облдержадміністрації Віктором Сергєєвим, який координує питання охорони навколишнього природного середовища. В ході зустрічі були заплановані заходи щодо залучення громадськості до діяльності обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. В. Сергєєв висловив своє занепокоєння тим, що правоохоронні органи ігнорують звернення громадян та пообіцяв вирішити цю проблему.

16 жовтня планується виїзне засідання Міжвідомчої комісії з розв’язання екологічних проблем м.Дніпродзержинська, на якому також будуть ухвалюватись відповідні рішення для забезпечення радіаційної безпеки регіону. У склад цієї комісії входять заступники профільних міністрів, фахівці в області екології та радіації. Серед запрошених також координатор ГРАДу Віталій Купрій. Очікується, що підняті їм питання екологічної безпеки та встановлення осіб винних в розкраданні державного майна, будуть розглянуті в ході засідання цієї комісії.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Сухой Човец  (13.10.09 16:43): Да какая уже разница. Нам всем скоро приснится большой капец. И вообще, после того, что сделало наше правительство с нашим народом, оно обязано на нем жениться. Ответить | С цитатой
Кот  (09.10.09 13:52): Дишевая заказная статья конкурентов, агрофирмы "Наукова" Ответить | С цитатой
Днепр  (07.10.09 18:29): Экологическая угпроза будет сильнее. В районе ДМЗ строят завод по ПЕРЕПЛАВКИ СВИНЦА. Пострадают не только ул. Строителей , ул. Титова, ул. Рабочая , но и другие. Люди , которые живут рядом ужи писали письма в разные инстанции, но пока без результатно. Ответить | С цитатой
Оеееее  (07.10.09 13:39): щас замеряем... Ответить | С цитатой
Чуб  (07.10.09 09:50): Геть "демократію" ! Вернемо Гетьманат !!! Ответить | С цитатой
Вуйко  (07.10.09 00:57): Тетяна Гонченко! Читаю Ваши материалы-так держать!
Народ глазами радиацию не видит, ушами не слышит, руками
пощупать не может и на вкус не берёт. Поэтому : нужно "корчи",
получивших дозу, умирающих от радиации больных размещать
в ТВ-новостях первым делом, крупным планом и три раза на
день. Может быть, тогда ещё народ примет в сознание реальность
угрозы.
Ответить | С цитатой
Вуйко.2  (07.10.09 00:07): Ужас! Это-что ж получается: придёт время-и все калитки и
ворота гаражные в Таромском заставят демонтировать?
Если металл, из которого всё это сделано, будет "фонить"
радиоактивно?
Ответить | С цитатой
Апостол  (06.10.09 19:58): Пам-пам-пам-пам, Танюшка маладец Ответить | С цитатой
Serega  (06.10.09 19:14): Жека, учи русский, а то от твоей грамотности мозг ломить начинает Ответить | С цитатой
Евгений  (06.10.09 18:02): Неуже ли всем ,вам невсеравно?Какая разница что там за мины замедленного действия, нас и без этих мин уничтожают , а мы видим только проблему в радиации. Какая разница от чего умерать. А если все же хочется пожить , так может пора подумать не только за себя , а и за соседа, за детей наших и соседских? Пока в нашей голове будет жить пословица "Моя хата с краю, ничего не знаю" мы все скоро исчезнем. Сильная и долговечная нация та, которая увожает себя и в которой каждый борется за другого. А у нас пока все наоборот, каждый готов съесть другого. Так зачем всем нам такая жизнь. Туда нам и дорога. Ответить | С цитатой
1 2
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте