Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
12:45

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині знайшли останки воїнів, загиблих у Другій світовій війні

На Дніпропетровщині знайшли останки воїнів, загиблих у Другій світовій війні

На Дніпропетровщині у селищі Новоподільському Софіївського району розкопали останки двох воїнів, загиблих у Другій світовій війні.

Про це Суспільному розповіли голова громадської організації "Пам'ять нащадків" Олександр Зеленський та його заступник Володимир Струцький.

"Перший виїзд у цьому році на розвідку місцевості і одразу ж знайшли останки двох бійців", - розповів Володимир Струцький.

За словами голови організації Олександра Зеленського, останки належать бійцям, які імовірно загинули 2 лютого 1944 року в результаті боїв під час Нікопольсько-Криворізької наступальної операції. Всього, за даними архівних записів у донесенні про втрати з поля бою, тоді загинули 37 бійців, 163 отримали поранення.

За допомогою клаптику камуфляжу, дослідники встановили, що останки належать розвіднику. Загиблий - уродженець Кемеровської області Росії, 1919 року народження.

"Згідно з записами у донесенні про втрати, яке ми знайшли в архівах, серед загиблих - тільки один розвідник", - пояснив Володимир Струцький.

Кому належать ще одні знайдені останки поки невідомо.

"З тих пір, як ми вивчаємо всі ці поля, та місцевості, таке враження складається, що нема в Україні жодного поля, де б не йшли бої", - розповів голова організації.

Олександр Зеленський також каже: пошуки та розкопки продовжуватимуться, коли погода дозволить. За його словами, взимку дослідники з організації "Пам'ять нащадків" вивчають архіви, опрацьовують знайдені документи та відтворюють динаміку боїв. Після цього починають дослідження місцевості та розкопки.

Що відомо
- Громадська організація "Пам'ять нащадків" створена півтори року тому у Кривому Розі. Члени організації займаються пошуком останків воїнів, загиблих у Другій світовій війні. В організації 23 учасники, від 19 до 66 років.

- Минулого року члени організації "Пам'ять нащадків" знайшли та розкопали братську могилу на території школи №38 у селищі Горького. Там виявили останки 22 бійців, загиблих у Другій світовій війні.

- За час існування організації знайдено останки 32-х загиблих у Другій світовій війні.


Gorod.dp.ua на Facebook.


Sopelman  (18.01.22 14:45): Да, обязательно необходимо похоронить останки воинов Советской Армии с соответствующими воинскими почестями.
Иначе, как говорил великий полководец Александр Суворов: «Пока не погребен последний погибший солдат – война не окончена!»
Відповісти | З цитатою
арифметика  (11.01.22 11:26): Вторая мировая война - война евросоюза против СССР? Відповісти | З цитатою
Интер  (11.01.22 10:14): Хватит мутить и унижать ВЕЛИКОГО СОВЕТСКОГО СОЛДАТА ! ЭТО ПОБЕДА В ВЕЛИКОЙ ОТЕЧЕСТВЕННОЙ ВОЙНЕ над немецким фашизмом и их приспешниками. Відповісти | З цитатою
Гость  (11.01.22 08:24): Если у нас есть люди, которые ищут погибших бойцов Великой Отечественной, значит, не все еще потеряно Відповісти | З цитатою
46777  (11.01.22 08:06): Скажи мне какая у тебя была в 41_45 война и я скажу тебе кто ты... Відповісти | З цитатою
Великая Отечественая Война  (10.01.22 23:17): Но, комменты трут. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Порфирий  (10.01.22 23:04): Столько народу погибло ради горстки партийной элиты... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
А  (10.01.22 22:48): Ну они конечно защищали Родину !
Но не буржуев и капиталистов и прочую шелупонь от капитала!
Их обычно тогда они расстреливали и считали врагами народа!
А сегодня буржуинско-чиновничье капиталистическое существа пытаются примазаться к ним!
Странно???!!!
Правильно я понимаю?
Или нет?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті