Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
04:04

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровская спортшкола отмечает юбилей

|«« «« »» »»|

Одна из старейших спортшкол Днепра, ДЮСШ-2 празднует свое 75-летие!

Детско-юношеская спортивная школа №2 Днепра была основана в ноябре 1946 года. Изначально она была профильной гимнастической и имела отдельные помещения во Дворце пионеров.

Но за прошедшее время изменились и место расположения школы, и спортивные дисциплины, которым обучают в ДЮСШ-2 мальчиков и девочек. Сейчас в этой спортшколе детей, кроме гимнастики, обучают прыжкам на батуте и футболу.

О 75-летнем юбилее спортшколы Городскому сайту ее директор Сергей Теодорович рассказал следующее:

«Дитячо-юнацька спортивна школа № 2 створена у м. Дніпропетровську у листопаді 1946 року рішенням міської ради депутатів №1833. Спочатку дитяча спортивна школа була профільною гімнастичною і мала приміщення у Палаці піонерів. Номер «2» заклад отримав у 1963 році за наказом №62 відділу народної освіти.

За часи існування у школі займалися розвитком таких видів спорту, як гімнастика спортивна і художня, акробатика, бокс, велоспорт, шахи. Зараз у закладі працює три відділення – художня гімнастика, стрибки на батуті (з 1969 р.) і футбол ( з 2002 року).

Пройшло багато часу з моменту відкриття школи. Змінювалися назви –ДСШ, ДСШ №2, ДЮСШ №2, СДЮСШОР №2 та місця розташування – вулиця Воскресенська (Леніна) будинок 14, відомий як Будинок губернатора, проспект Дмитра Яворницького (Карла Маркса) будинок 45. З 1978 року спортивна школа розміщується на вулиці Ливарній у будинку 3, саме тут розташована спортивна зала для стрибків на батуті. Остання зміна назви відбулася у 2016 році тепер це – Комунальний позашкільний навчальний заклад «Дитячо-юнацька спортивна школа № 2» Дніпровської міської ради, скорочено КПНЗ «ДЮСШ № 2» ДМР.

Заклад підпорядкований управлінню спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради. Основою метою діяльності ДЮСШ № 2 є залучення дітей, підлітків і молоді до систематичних занять фізичною культурою та спортом, підготовка спортивного резерву до збірних команд міста, області та України.

Навчально-тренувальний процес у спортивній школі здійснюють 30 тренерів, які ведуть 64 тренувальні групи, у цих групах займаються 836 учнів. Тренування проходять у будинку ДЮСШ №2 та залах і майданчиках загальноосвітніх шкіл міста, стадіоні КП МТО Парку дозвілля та відпочинку «Новокодацький». Відділення закладу очолюють досвідчені старші тренери Панаріна Марина Юріївна (художня гімнастика), Паплінська Тетяна Олександрівна (стрибки на батуті), Грановський Сергій Миколайович (футбол). Є в ДЮСШ №2 навіть сімейні династії – наприклад родина Винокурової Людмили Миколаївни, спочатку батьки були спортсменами, а потім стали тренерами, у свою чергу і діти пішли їхнім шляхом.

Серед найкращих спортсменів ДЮСШ №2 три майстри спорту міжнародного класу – Наталія Моісеєва (стрибки на батуті), Єлізавета Карабаш (художня гімнастика), Станіслав Подольський (футбол). Понад 100 спортсменів школи виконали норму майстра спорту України. Вихованці ДЮСШ №2 брали участь в Олімпійських та Паралімпійських іграх, є переможцями і призерами чемпіонатів світу та Європи, першостей України, області та міста.

75 років позаду, а попереду ще багато стартів, тож у тренерів і вихованців ДЮСШ №2 ще багато цілей».

Поздравляем с этой датой руководителей спортшколы и юных спортсменов!

Фото – из архива Сергея Теодоровича.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте