Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
11:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Місяць після вибуху авто у Дніпрі, де загинули речниця ДСНС та інструктор. Як йде розслідування

Місяць після вибуху авто у Дніпрі, де загинули речниця ДСНС та інструктор. Як йде розслідування

Триває розслідування у справі щодо вибуху автомобіля у Дніпрі, на проспекті Богдана Хмельницького. Тоді загинули речниця ДСНС в області Дар'я Гречищева та інструктор з домедичної допомоги й вибухотехнічної безпеки Олексій Кавлак.

З дня вибуху минув місяць. За цей час, як повідомив Суспільному прокурор відділу обласної прокуратури Володимир Бєлянський, провели частину слідчих дій. Розглядають декілька версій, однак, є дві основні.

Волонтерська діяльність або неприязні відносини

«Основними з версій є дві. Це те, що злочин вчинено у зв'язку з волонтерською діяльністю загиблих, а також у зв'язку з неприязними відносинами з певним колом осіб. Проведено значний обсяг слідчих дій. Однак на цей час жодній особі не повідомлено про підозру. Досудове розслідування триває, - розповів прокурор.

«Олексій не був пов`язаний з криміналом»

Олексію Кавлаку, на позивний «Змій», було 45 років. Він був інструктором з домедичної допомоги та вибухотехнічної безпеки, членом громадської організації "Український легіон". Жив у Києві. Мав спільний проєкт з надзвичайниками Дніпропетровської області з навчання рятувальників домедичній допомозі. 11 вересня він разом із колегами приїхав до Дніпра, проводив майстер-класи під час святкування Дня міста. 15-го вересня його автівка вибухнула на проспекті Богдана Хмельницького.

Інструктор з домедичної допомоги Всеволод Дорофєєв познайомився з Олексієм два роки тому, проходив у нього тренінг. Розповідає, він був професіоналом своєї справи.

«Олексій був досить холоднокровним, спокійним, і веселим. Як професіонала оцінюю його дуже високо. Його педагогічну майстерність роботи з аудиторією та професійні навички. Я, так само, як і мої колеги, абсолютно не можемо дати ніякого, навіть найменшого пояснення тому, що трапилося. Олексій не був пов'язаний з криміналом, як мені відомо, він не був замішаний в якихось питаннях високих грошей», - каже Всеволод Дорофєєв.

Людина і професіонал з великої літери

Разом з Олексієм у автомобілі була керівниця сектору зв'язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ДСНС у Дніпропетровській області Дар'я Гречищева. 13 жовтня їй мало виповнитися 36 років. У ДСНС вона працювала 8 років, 6 з яких з нею була поруч її колежанка та подруга Євгенія Дудка. Дівчина розповідає, Дар'я активно розвивала свій відділ: постійні тренінги, курси, однією з перших у ДСНС почала просувати гендерний напрямок.
«Вона як людина була настільки завжди чуйна, розуміла завжди чиюсь проблему, чиюсь біду. Її навіть про допомогу не потрібно було просити, вона завжди готова була прийти на допомогу, і порадою, і справою. Вона настільки... Людина, яка жила, напевно, для всіх нас, а не для себе. Це людина була з великої літери, і професіонал з великої літери», - говорить колежанка та подруга загиблої.
Нагадаємо, 15 вересня, близько дев'ятої ранку, у Дніпрі вибухнуло авто Nissan Primera. Вибух стався на проспекті Богдана Хмельницького, в районі 16-ої лікарні. Справу попередньо кваліфікували як теракт, її розслідує Служба безпеки України. Суспільне надіслало запит до управління СБУ в області, чекаємо на відповідь.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


***  (16.10.21 10:57): личная версия не отрабатывается? Он был женат? Она замужем была? Что их связывало? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Ааа  (16.10.21 09:33): Да ехал продавать взрывное устройство, в квартире же обнаружены разобраннные боеприпасы Відповісти | З цитатою
До лампочки!  (16.10.21 06:47): Все это. Відповісти | З цитатою
007  (15.10.21 22:41): Дело темное Відповісти | З цитатою
lexx_l  (15.10.21 19:32): Ниочем! Нет ответа на главные вопросы:
- что связывало этих двоих?
- куда они собирались ехать?
- откуда они ехали? из квартиры первого?
- какой тип взрывного устройства? а не мина ли рванула которую он прихватил с собой? он же взрывотехник...
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
2719  (15.10.21 18:54): не интересно Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті