Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
14:04

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Кривой Рог затмил Днепр в вопросах туризма

Кривой Рог затмил Днепр в вопросах туризма

В этом городе к Международному дню туризма разработали уже 120 маршрутов промышленного туризма.

Напомним, что День туризма будут отмечать 27 сентября. К этому празднику в Днепре презентовали целую неделю бесплатных туристических экскурсий по городу, о чем писал Городской сайт.

Есть чем ответить и Кривому Рогу, который уже с десяток лет делает ставку на развитие промышленного туризма. И таких маршрутов в городе – уже 120!

Вот что об этом рассказывает Первый Криворожский:

«У Кривому Розі розроблено вже 120 офіційних туристичних маршрутів.

Місто має потенціал для розвитку промислового туризму (це дослідження територій, будівель, інженерних споруд промислового або спеціального призначення, а також будь-яких закинутих споруд задля отримання психологічного, естетичного або дослідницького задоволення), вважають гіди, чиновники і редакція нашого інформаційного агентства. Але чи все потрібне вже робиться для того, аби у Кривий Ріг почали масово приїжджати туристи?

Які асоціації виникають в українців, коли вони чують про Кривий Ріг?

Ми спитали у своїх друзів з інших міст, і картинка вийшла приблизна такою: швидкісний трамвай, кар’єр, труби заводів, червоні калюжі.

Безумовно, все це у Кривому Розі теж є, але уваги варті ще щонайменше дві сотні виробничих об’єктів.

Одна з проблем Кривого Рогу — монопрофільність економіки. Для того, щоб залучати інвестиції в інші галузі, необхідно змінювати імідж міста в інфопросторі, і те, яким місто є насправді. Саме тому у 2013 році в місті прийняли програму розвитку промислового туризму.

“Туризм — інструмент зміни іміджу міста і компонент економічного зростання” — говорить заступниця начальника управління економіки виконкому Криворізької міської ради Оксана Павлушенко, — Спочатку ми не розуміли, як до цього підступитися. Наші колеги говорили, що якщо, наприклад, в місто приїжджає прем’єр-міністр, вони везуть його на такий-то об’єкт. Але ми не розуміли, що це може бути масово, і цікаво не лише міністру”.

У нас діють залізорудні шахти та кар’єри, об’єкти металургійного та коксохімічного виробництва, залишки більше, ніж 250 виробничих об’єктів, серед яких:

14 кар’єрів
14 відвалів
8 техногенних озер
14 провальних зон
залізниці
гідротехнічні споруди
мости
фрагменти старих гірничопромислових ландшафтів.

В місті розроблено 120 офіційних маршрутів. Деякі промислові маршрути проходять і крізь природні ландшафтні заказники: Візирка, Балка Північна Червона.

Серед криворіжців дуже популярний триденний сплав на байдарках від Клубу активного відпочинку “Pedali-Sandali” по річці Інгулець. Це індустріальний маршрут, який починається у Кривому Розі. Він цікавий різноманітністю техногенних ландшафтів і наявністю 4-х порогів. Сплав проходить через південний гірничопромисловий район Кривбасу, де Інгулець протікає двома рукотворними каналами, в оточенні величезних залізорудних кар'єрів, високих скель, відвалів і мостів».

Фото – 1-й Криворожский и Эдуард Дворчук.





Gorod.dp.ua на Facebook.


Днепр_2  (24.09.21 18:36): Да уж, затмили.
Вот когда опередят по кол-ву приезжающих туристов, тогда могут сказать - затмили.
Ответить | С цитатой
Архимед  (24.09.21 09:14): Днепр не отставать, даешь экскурсии на Петровку и Коксохим с заплывом в строящийся метрополитен и на закуску руины шинного завода Ответить | С цитатой
Фома Аквинский  (23.09.21 17:13): Ого, внутри карьера железная дорога даже. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте