Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 10 октября 2024
13:18

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Разрабатывается паспорт для хвостохранилища по улице Лазо

Разрабатывается паспорт для хвостохранилища по улице Лазо
За рахунок коштів міського фонду охорони навколишнього природного середовища (ФОНПС) у Дніпродзержинську з метою захисту довкілля від радіоактивного забруднення здійснюється розробка паспорта хвостосховища промислових відходів по вул. Лазо. Про це повідомили у Головному управлінні економіки Дніпродзержинської міської ради.

Хвостосховище промислових відходів «Спірне» виявлене на території Дніпродзержинська по вул. Лазо (північно-східна частина міста, що прилягає до промислової зони) у 2005 році. 9 хвостосховищ відходів ПХЗ паспортизовані у 2003 році і перебувають на балансі ДП «Бар’єр» та ДП «Придніпровський гідрометалургійний завод» (територія проммайданчика ПХЗ). «Спірне» мало невелике підвищення радіаційного фону, жодне промислове підприємство не визнало себе господарем сховища. Для забезпечення охорони сховища та проведення ряду захисних робіт з безпеки мікрорайону місто прийняло «Спірне» до комунальної власності.

З початку 2009 року за рахунок коштів обласного ФОНПС проводилися науково-дослідні роботи щодо створення дільниці з переробки відходів із хвостосховищ уранового виробництва на ДП «Бар'єр» та проектно-вишукувальні роботи на хвостосховищі «Західне». Обсяг фінансування на виконання цих робіт становить 240 тис. грн, з початку року освоєно 210 тис. грн.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте