Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
07:29

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпрянка Анна Рижикова зайняла 5 місце на Олімпіаді-2020 у бігу на 400 метрів з бар'єрами

Дніпрянка Анна Рижикова зайняла 5 місце на Олімпіаді-2020 у бігу на 400 метрів з бар'єрами

Жіночий фінал бігу на 400 метрів з бар'єрами - єдина бігова дистанція, де змагалися представники України. Одразу дві атлетки - Анна Рижикова та Вікторія Ткачук - пройшли до вісімки найкращих та змагалися у фіналі.

На Олімпіаді-2020 в Токіо і Анна, і Вікторія виграли свої стартові забіги, але у півфіналах фінішували третіми (це не давало їм можливості напряму потрапити до фіналу). Однак за часом добору і Рижикова, і Ткачук відібралися до вирішального забігу.

Упродовж 2021 року сезону обидві бігунки неодноразово покращували свої особисті рекорди, а Анна Рижикова стала першою українкою в історії, яка вибігла з 53 секунд (національний рекорд - 52.96 сек).

Загалом у фіналі на 400 метрів з бар'єрами бігли найсильніші атлетки у світі. Світова рекордсменка Сідні Маклафлін, екссвітова рекордсменка Далайла Мухаммад, а також третя найшвидша у світі в історії - нідерландка Фемке Бол. Саме вони були трьома претендентками на медалі.

І саме ці три спортсменки завершили фінал на подіумі. Маклафлін, Мухаммад та Бол відірвалися від усіх інших уже на старті дистанції, а на останній 100-метрівці в очній боротьбі вирішували розподіл місць на п'єдесталі.

Зрештою, на фінішній прямій "золото" вирвала Сідні Маклафлін - з новим світовим рекорд, 51.46 сек! Другою фінішувала Далайла Мухаммад - у неї другий результат в історії (51.58 сек), це теж час світового рекорду.

Третя - нідерландка Фемке Бол, це четвертий найкращий час в історії!

Українка Анна Рижикова закінчила забіг п'ятою з результатом 53.48 секунди - другий її час в кар'єрі. А Вікторія Ткачук встановила особистий рекорд - 53.79 секунди, що дозволило їй фінішувати шостою!

Біг на 400 метрів з бар'єрами (жінки). Фінал

Сідні Маклафлін (США) - 51.46 секунд
Далайла Мухаммад (США) - 51.58
Фемке Бол (Нідерланди) - 52.03

5. Анна Рижикова - 53.48
6. Вікторія Ткачук - 53.79

Сідні Маклафлін уперше стала олімпійською чемпіонкою.

Які рекорди встановлені на дистанції 400 м/б

Сідні Маклафлін - світовий та олімпійський рекорд (51.46 сек)
Фемке Бол - рекорд Європи (52.03)
особисті рекорди - Джаніл Расселл (53.08 сек) та Вікторія Ткачук (53.79 сек)
національний рекорд - США (Сідні Маклафлін) та Панама (Джіанна Вудруф)

На чоловічій дистанції 400 метрів з бар'єрами теж впав світовий рекорд. Його оновив Карстен Варгольм, а результати другого та третього місця - друге та четверте в історії на дистанції. Аналогічна ситуація, як і в жінок.


Gorod.dp.ua на Facebook.


Петро Земцов  (04.08.21 20:22): Дуже дякую своїй землячці Аннусі Рижиковій за те,що боролася до кінця і за дуже достойний результат і високе 5 місце на Олшімпіаді ! Варто подякувати ще за характер і побажати їй хорошого релаксу та нових спотривних та життєвих досягнень ! Відповісти | З цитатою
Н  (04.08.21 12:07): Н Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті