Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
19:18

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепропетровском оперном театре готовят фестиваль в честь Леси Украинки

В Днепропетровском оперном театре готовят фестиваль в честь Леси Украинки

Этот театр выиграл грант Украинского культурного фонда для подготовки фестиваля в честь 150-летия знаменитой украинской писательницы и поэтессы.

Собственно, к этому юбилею Леси Украинки в оперном театре уже давно начали подготовку. Здесь готовят премьеру нового балета «Лесная песня» по известнейшей пьесе Леси Украинки.

Его премьера состоится в предстоящем сезоне 24 сентября.

Но получение гранта Украинского культурного фонда позволила не ограничиться подготовкой только нового спектакля, но и организовать целый тематический фестиваль в честь Леси Украинки.

Он будет проведен 20-24 сентября, накануне премьеры балета-феерии «Лесная песня». Вот что об этом рассказал директор-художественный руководитель оперного театра Константин Пинчук:

«Дніпропетровський академічний театр опери та балету в рамках грантового сезону 2021 від Українського культурного фонду виграв грант у лоті Знакові постаті української культури на проведення Міжнародного музично-театрального фестивалю «ПЕРЕХРЕСТЯ ЕПОХ» присвяченого 150 річчю Лесі Українки.

Керівництво Дніпропетровського академічного театру опери та балету прийняло рішення відзначити 150-річчя від дня народження Лесі Українки музично-театральним фестивалем.

Головна мета фестивалю – підкреслити актуальність творчості Лесі Українки для молодого покоління, надати можливість новим музично-театральним словом поєднати класику та сучасність заради нової генерації, та майбутнього культурного розвитку України. Саме тому на фестиваль запрошені два покоління, майстри великої сцени та учні, що прагнуть до великої сцени, для яких театр є дім. Колаборація досвідчених та молодих митців драматичного і музичного театру буде корисною для розвитку культури України, як перехрестя епох і основою для цього стане творчість Лесі Українки.

Під час фестивалю відбудуться концерти, майстер класи, творчі зустрічі, народження музичного продукту молодої генерації композиторів, прем’єра балету «Лісова пісня» з використанням сучасних технологій: 3D контенту, Media Art та інше. Родзинкою фестивалю будуть гості з Угорщини: внучата племінниця Лесі Українки, композиторка Аріадна Бартаї, яка привезе сімейну реліквію, рукописи обробки народних пісень записаних з голосу Лесі Українки, що упорядив Климент Квітка (Київ 1917рік).

Почесні гості фестивалю: Ярослава Хортяні – історик, Голова Товариства української культури в Угорщині, Голова Столичного Самоврядування українців в Угорщині, заступник президента світового конгресу українців та Ада Роговцева – українська акторка театру та кіно, народна артистка УРСР, Народна артистка СРСР, Герой України».



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте