Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
14:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Золотоносну ділянку у Жовтих Водах на аукціоні придбала невідома фірма з турецьким власником

Золотоносну ділянку у Жовтих Водах на аукціоні придбала невідома фірма з турецьким власником
Одне з чотирьох родовищ золота, виставлених на аукціон, що знаходиться у Жовтих Водах, придбало невідоме ТОВ “Спис Україна”, якою володіє громадянин Туреччини.

Про це стало відомо з інформації про аукціон зі звіту ДержГеоНадра.

Як повідомляється на аукціоні, що відбувся 8 липня,  компанія ТОВ “Спис Україна” придбала золотоносну ділянку за 5,73 млн гривень, при тому, що стартова ціна аукціону починалася з 4 млн. Компанія, що придбала ділянку, була зареєстрована у Львові у 2010 році. КВЕДи (основні види економічної діяльності) цієї компанії – це “діяльність холдингових компаній”, а другорядні – аренда придбаної нерухомості.

Власник компанії “Спис Україна” –  Фірат Чакмак з Туреччини, а статутний капітал (капітал, що складається з номінальної суми всіх наявних у товариства акцій) дорівнює 869 гривням. Невелика сума статутного капіталу, невідповідні до золотоносної ділянки КВЕДи, а також власник – громадянин іншої країни можуть казати про фіктивність даної компанії.

Також в аукціоні брало участь ТОВ “Нікдом”, зареєстроване у Борисполі.

Жовтоводська золотоносна ділянка розташована на Дніпропетровщині у П’ятихатському районі, трохи північніше міста Жовті Води. Найближчими до родовища великими населеними пунктами відповідно є м. Жовті Води (8 км від ділянки) та смт П’ятихатки (15 км до ділянки).

Як повідомляє голова Державної служби геології та надр України Роман Опіамах, на аукціон у цьому році буде виставлено всього 4 золотоносні ділянки. Окрім Жовтоводської, також це родовище у Широкій Балці (теж Дніпропетровська область), а також Квітковська та Майська (Одеська область). Кожне з цих родовищ буде надано новому власнику для наукового вивчення та промислової розробки на 5 років. За інформацією Романа, Україна має значний запас золота.

“За підрахунками в золотих родовищах України знаходиться понад 3 тис. тонн золота“, – повідомляє Роман Опіамах.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Сижу на бутылке  (17.07.21 15:53): Приму в дар нефтеносный участок в Полтавщине. Відповісти | З цитатою
Джамшут  (16.07.21 01:53): Какой уволить? Кито тыбе новосты пысать будит умник? Читобы ти читаль, патом нудиль. Джамшут нильзя уволить. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
народ  (15.07.21 20:57): "капитал, состоящий из номинальной суммы всех имеющихся у общества акций"
Нет и не не может быть у общества с ограниченной ответственностью акций, он есть только у акционерных обществ. Это раз.
"КВЭДы (основные виды экономической деятельности) этой компании". КВЭД - классификатор видов экономической деятельности. Он один для всей страны. То, что указано в статье - виды деятельности, а не классификаторы. Это два.
"приобрела золотоносный участок", а далее по тексту - "будет предоставлено новому владельцу для научного изучения и промышленной разработки на 5 лет" - т.е. аренда. Это три.
Ребят, увольте таджиков или имбицилов, которые такие безграмотные новости постит. Ну стыдно же.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті