Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
19:56

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Зграя кажанів захопила будинок у Таромскому, виселивши звідти господарів

Зграя кажанів захопила будинок у Таромскому, виселивши звідти господарів

Кажани захопили будинок! У Таромському літня жінка боїться заходити до оселі.

Її ще з осені собі за домівку обрали рукокрилі й почуваються там чудово. На відміну від людей. Бо коли родич старенької поліз на дах, три десятки цих істот звалилися буквально йому на голову! Чи є в нашому місті служби, які можуть допомогти позбавитись від непрошених гостей?

Під дахом цього будинку знаходиться щонайменше кілька десятків кажанів. Рукокрилі обжилися там ще восени. Тим самим виселили з оселі господарів.

Власниця цього дачного будинку 82-річна Лариса Олександрівна. Каже — спочатку думала, що то миші. Та потім племінник побачив на горищі кажанів.

Пані Лариса веде нас у середину й показує — кажани вже пробрались усюди.

Сліди життєдіяльності кажанів помітно навіть у спальній кімнаті.

На горище прямуємо разом з племінником пані Лариси — Сергієм. Одразу помітно, що кажанів тут — багато. Сергій намагається їх наполохати, щоб повилітали. Але все марно.

Певний час тут намагалися діяти отрутою й ненадовго з цієї частини даху кажани пішли. Та не далеко — на інший бік. Сергій знімає утеплювач й стукає по балці. Одразу чутно, як дахом починають рухатися й пищати кажани.

Та все ж ссавців не видно. Скоріш за все, вони мешкають десь на самій верхотурі. Тож виловити їх самотужки — не варіант. Телефонуємо до ДСНС.

В зооконтролі ж відповідь не оригінальніша.

Ми дійшли аж до заступника начальника ДСНС Дніпропетровщини. Й все ж – ні – рятувальні підрозділи кажанами не займаються.

Тим часом зоологи радять позбутися кажанів народним методом.

Як варіант, їх можна відігнати димом, але тут важливо дотримуватись пожежної безпеки. А головне, їх не можна вбивати, оскільки кажани занесені до Червоної книги, через низьку чисельність народження. Також варто пам’ятати – рукокрилі є носіями багатьох вірусів. Втім вірогідність контакту кажана і людини — мізерна.

Та все ж на території нашого континенту відомі лише вісім випадків, коли люди заразилися від кажанів. Це дуже низький показник. Від собак та котів він в рази більший.

Gorod.dp.ua на Facebook.


444  (12.07.21 10:53): Что то не понятно! То два экипажа приезжает на одну мышу, то мы этим не занимаемся. Странно все это. Залейте им за шкуру отработки с мовилью. Сами слиняют. Відповісти | З цитатою
Для бабули  (10.07.21 04:45): Заведите пару питонов и вопрос решится. Відповісти | З цитатою
граф Дракула  (09.07.21 23:43): Не трогайте их, это дети ночи. Відповісти | З цитатою
ScorpZ  (09.07.21 18:41): Бэтмен вкрай офигел, уже не пенсионерок наезжает. Відповісти | З цитатою
Вaгиныч  (09.07.21 16:24): Взять кота в аренду не догадались? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Не понял  (09.07.21 14:38): "Журналисты обратились в ГСЧС. Там отвечают, что этим не занимаются ..". На днях была публикация, что спасатели прибыли по вызову и отловили залетевшую в кв. летучую мышь. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Vv  (09.07.21 14:28): А ведь это знак.Это уже Днепр, а какой-то Готтэм, и спасти его, выгнав главного злодея прибыл сами знаете кто.надеемся прогонит он зло, и мы заживем как раньше Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті