Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 19 марта 2024
13:24

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре пройдет фестиваль креативных индустрий

В Днепре пройдет фестиваль креативных индустрий

Он состоится 15-16 мая на базе Днепровского Центра современной культуры на Крутогорном спуске, 21-а.

Городской сайт неоднократно рассказывал о создании этого центра (в историческом здании бывшей Губернской управы), его реконструкции и проводимых в нем мероприятиях.

Очередным из них станет House of Europe Festival-2021 - международный фестиваль креативности и предпринимательства.

Вот что об этом мероприятии рассказывают его организаторы:

«House of Europe Festival — фестиваль креативності та підприємництва. Тут усі причетні до творчих проєктів зможуть надихнутися історіями успішних бізнесів і зібрати необхідні для досягнення своїх цілей знання, знайомства й персональні поради експертів.

Цього року тема фестивалю: «Як креативні індустрії змінюють (пост)індустріальні міста». House of Europe Festival познайомить вас із тими, хто вже сьогодні створює майбутнє: від провідних експертів-практиків можна буде дізнатись, як використовувати потенціал креативних індустрій у постіндустріальних умовах.

Лекції, дискусії, нетворкінг, концерти, воркшопи, менторські консультації — усе це чекає на вас в DCCC на House of Europe Festival!».

Из-за карантина число место для участников и гостей будет ограничено одной тысячей человек. При этом всем участникам и гостям организаторы сделают бесплатный экспресс-тест на КОВИД.

Зарегистрироваться для участия в фестивале можно по следующей ссылке.

- Два дня всех участников и гостей ждет насыщенная программа фестиваля, который будет проходить на нескольких локациях нашего центра, - рассказал Андрей Палаш — директор Центра современной культуры в Днепре. – Основная локация будет на открытом воздухе, во дворе, где с 12 до 22 часов ждет интенсивная программа с участием европейских и украинских спикеров и экспертов. А вечером будет культурная программа.

Среди зарубежных гостей фестиваля будут известный чешский урбанист японского происхождения Осаму Окамура, голландский дизайнер Дан Розегард, руководитель сети из 140 культурных центров Ирэна Боянчич и другие зарубежные гости.

- На два дня мы станем центром креативных индустрий, объединив людей культуры, архитектуры, бизнеса, организаторов самых различных мероприятий и фестивалей, - добавляет Екатерина Русецкая — программная куратор, соосновательница Центра современной культуры в Днепре. – Мы ждем всех, кто хочет присоединиться к развитию креативных индустрий и реализовать их потенциал в Днепре и Украине.

Обсуждение концепций креативных индустрий будет проходить по 5 тематическим блокам:

- Дизайн и урбанизм.
- Современные коммуникации, медиа-продакшн.
- Как культурные центры, пространства, хабы влияют на развитие городов.
- Издательство книг.
- Развитие видео- и кино в Украине и мире.

Почему этот фестиваль пройдет в нашем городе?

Об этом организаторы говорят следующее:

«Дніпро — колись центр радянської космічної промисловості, одне з найважливіших міст військово-промислового комплексу, закрите для відвідування аж до розпаду СРСР. А ще відомі довгобуди, радянська модерністська та футуристична архітектура, індустріальні простори.

Сьогодення міста децентралізоване, пострадянське, постіндустріальне, з новою архітектурою, бізнесами та розвинутою IT-індустрією.

Разом із House of Europe Festival-2021 ми зможемо дослідити потенціал постіндустріальних міст та зрозуміти, як креативні індустрії допомагають їх розвивати. Тут ви познайомитесь з архітекторами, урбаністами, книжковими видавництвами, фестивалями та іншими експертами з України, ЄС та Великої Британії.

На прикладі Дніпра ми будемо говорити про:

- функціонування інфраструктури та її доступність,
- потенціал розвитку креативних індустрій в умовах постіндустріального міста,
- те, як працює креативність та культура діалогу,
- те, чим обумовлюється сталий розвиток креативних індустрій та міських спільнот.

Для Дніпра поп-ап хаб стане міжнародним комунікаційним майданчиком, що сприятиме відкритості міста та бізнесу».

В рамках фестиваля будет и культурная программа. 15 мая выступит группа «Вагоновожатые», а 16 мая состоится показ современных фильмов, о чем организаторы мероприятия сообщают следующее:

«16 травня з 19:00 будемо дивитись такі фільми:

«Вхід через балкон»
Документальний фільм досліджує явище саморобних балконів. Через історію цього феномена стрічка показує життя та культуру пострадянської України, а також взаємозв’язки між особистим та громадським простором міст.

«Петрівка-реквієм»
Пригоди дезорієнтованої людини в умовах стихійної декомунізації. Приводом для створення фільму стало перейменування станції Петрівка, що вилилося в переозвучення всіх оголошень Київського метрополітену голосом нового диктора.

«Співає ІФТКЕ»
Музична документальна трагікомедія розповідає про життя профспілкового хору комунальної служби. Стрічка отримала премію КІНОКОЛО як найкращий документальний фільм 2019 року, а також брала участь у численних кінофестивалях, зокрема, Одеському, Краківському, Трієстському та Бакинському».






Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте