Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 11 октября 2024
01:28

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Прокуратура не безразлична к физкульт-оздоровительному воспитанию детей

Прокуратура не безразлична к физкульт-оздоровительному воспитанию детей
uchimso.ru
Органами прокуратури Дніпропетровської області проведено перевірки щодо розвитку мережі дитячих позашкільних закладів в області.

Перевірками встановлено, що діяльність державних органів влади, самоврядування та освіти нерідко обмежується підготовкою фінансово незабезпечених планів та програм, виконання яких не завжди контролюється, в результаті чого унеможливлюється розв’язання нагальних проблем у цій сфері.

Так, в Петропавлівському районі програмою «Фізичне виховання – здоров’я нації на 2007-2011 роки» передбачено проведення спортивних заходів, спартакіад та змагань, проте, через неналежне фінансування, програма не виконується. Крім того у місцевих навчальних закладах не розроблено та не запроваджено системи контролю за станом фізичного розвитку та здоров’я дітей, які в них навчаються.

Не розроблена та не затверджена вказана система контролю в Юр'ївському, Магдалинівському та інших районах та містах області.

Тривалий час в області не зупиняється тенденція перепідпорядкування освітянських спортивних шкіл та передачі їх майна органам у справах сім'ї, молоді та спорту та іншим структурам. Внаслідок такої практики органи управління освітою і наукою практично усуваються від можливостей захисту інтересів позашкільних навчальних закладів, поліпшення їх фінансового та матеріально-технічного стану. За виявленими фактами прокурорами м. Дніпропетровська, м. Першотравенська принесено протести на незаконні рішення міських рад.

В області не приділяється належної уваги і стану збереження існуючої мережі позашкільних закладів фізкультурно-спортивного напрямку. У своїй більшості їх матеріально-технічне оснащення є незадовільним. Чомусь рішення, щодо створення матеріально-технічних баз для комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл не виконуються, а існують лише на папері. І це є проблемою майже 30% таких закладів по області.

Так, не має власної спортивної бази дитячо-юнацька спортивна школа №2 у м. Дніпродзержинську. Її спортивні відділення у повному обсязі не забезпечені інвентарем і обладнанням, через що усі навчально-тренувальні заняття проводяться на базах інших загальноосвітніх шкіл та із застосуванням не сертифікованого інвентарю (тобто, виготовленого власноруч). З аналогічних проблем потерпають спортивні школи у Дніпропетровському, Криворізькому, Магдалинівському, Новомосковському, Петриківському, Солонянському районах області та місті Дніпропетровську.

Неналежним чином оформлюються правоустановчі документи щодо державної реєстрації прав на нерухоме майно - на передані у користування будівлі, споруди та земельні ділянки. Подібні порушення встановлено прокурором Центрально-Міського району та Синельниківським міжрайонним прокурором.

Наприклад в ДЮСШ № 7, 11 м. Дніпропетровська не оформлено правоустановчі документи на передані їм у користування будівлі, споруди та земельні ділянки; не має самостійного балансу і рахунків в установах банку На території м. Новомосковська майже всі 17 спортивних майданчиків при закладах освіти функціонують без оформлених в належному порядку документів на землю.

Практично зведено нанівець пріоритетний розвиток фізичної культури і спорту на селі. Надана Законом України «Про фізичну культуру і спорт» селу перевага у спорудженні відповідних об’єктів, які б створювали умови для занять взагалі не реалізується.

На досить низькому рівні залишається ведення серед дітей широкої пропаганди фізичної культури та спорту.

Із загальної кількості учнів загальноосвітніх навчальних закладів лише 11% дітей охоплено навчанням у комунальних дитячо-юнацьких спортивних школах, що свідчить про низький рівень проведення будь-якої роботи в напрямку пропаганди фізичної культури.

Рідко залучаються до позашкільної роботи неповнолітні, які скоїли злочин, та діти з неблагополучних сімей.

Так, в 6 позашкільних закладах Саксаганського району позаурочною роботою охоплено лише 26 дітей з неблагополучних сімей та дітей, які перебувають на внутрішкільному обліку, а у деяких позашкільних навчальних закладах Довгинцівського району гуртковою та секційною роботою не охоплено жодної дитини.

Потребують більш широкого залучення до гурткової роботи діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування. Так наприклад, у Тернівському районі м. Кривого Рогу позашкільні навчальні заклади фізкультурно-спортивної спрямованості відвідують лише 10 таких дітей, тоді як у районі їх близько 400. Не забезпечується здійснення безпосереднього медичного контролю за проведенням навчально-тренувальної та спортивної роботи, у деяких школах не створено постійно діючого медичного кабінету та відсутня посада медичного працівника.

Прокурорськими перевірками виявлено факти проведення спортивними клубами спортивних занять з дітьми та підлітками не маючи на це жодних дозвільних документів.

Усі зазначені порушення стали можливими внаслідок неналежного виконання органами виконавчої влади та місцевого самоврядування вимог законодавства спрямованого на організацію дозвілля дітей, формування в них навичок здорового способу життя.

З огляду на виявленні порушення вимог законодавства та з метою їх усунення і притягнення винних посадових осіб до відповідальності, прокурором Дніпропетровської області М. Косютою на адресу голови облдержадміністрації направлено подання, виконання якого контролюється.

Gorod.dp.ua на Facebook.


мяумяу  (17.07.09 11:52): можно подумать в школе, кроме бега по стадиону и отжиманий/пресса на мате есть еще какие-то мероприятия...не смешите... еще и в универе растянули эту ...простите ..."долбанную" физ-ру на 6 лет...занятия не проводят, зато каждый семестр по 150 грн. плати за зачет...
тот кто хочет заниматься спортом, тот занимается!
физ-ру долой из вузов...сплошная обдираловка по всем универам...еще ни от одного не слышала, что кто-то честно сдаёт физ-ру :)))
вот если бы вспомнила фамилию препода, так написала бы...
Ответить | С цитатой
Спорт для всех  (16.07.09 16:41): Лучше бы не смешили людей.
Скоро заниматься спором даже на улице будет негде.
Прокуратура лучше пусть проверит сколько спортивных сооружений продано и перепрофелировано за последние годы.
Ответить | С цитатой
Валентин  (16.07.09 15:52): Поражает лицемерие авторов статьи!!! С их молчаливого согласия и бездействия распродают спорт.сооружения, ЗАКРЫВАЮТ ТУДА ДОСТУП населения, а в статейках пишут о "На досить низькому рівні залишається ведення серед дітей широкої пропаганди фізичної культури... Ну как тут без матюков обойтись? Или нас уже за полных дебилов считают? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте