Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
02:46

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Школи Дніпропетровської області перевірять на дотримання карантинних обмежень

Школи Дніпропетровської області перевірять на дотримання карантинних обмежень

На Дніпропетровщині розпочалися масові рейди з перевірки дотримання карантину в школах, закладах громадського харчування, торгівлі та у транспорті.

Першочергово проконтролюють навчальні заклади Дніпра і Кривого Рога. За порушення встановлених обмежень штрафуватимуть.

Область потрапила до «жовтої» карантинної зони через значне збільшення кількості випадків COVID-19. Аби не допустити подальшого розповсюдження епідемії, посилили контроль за дотриманням карантинних обмежень. Перевірки здійснюють рейдові бригади. Першочергово промоніторять всі школи Дніпра та Кривого Рогу, а також навчальні заклади в кожному районі області. Адже багато випадків коронавірусу спостерігаєьтся саме в освітніх установах. Так, на сьогодні вже учнів однієї школи та 191 окремого класу в регіоні перевели на дистанційне навчання.

У складі рейдових бригад – працівники поліції та Держпродспоживслужби. Такі групи діють у кожному районі області.

Зокрема, у школах вони перевіряють дотримання маскового режиму, провітрювання приміщень, проведення температурного скрінінгу вчителів. Наявність запасів дезінфекторів, паперових рушників. А ще – чи адаптований під карантин розклад занять, чи заборонений вхід до закладу батьків та сторонніх осіб.

Рейди проводять і у ресторанах, кафе, їдальнях, магазинах, на ринках. Перевіряють дотримання правил карантину в громадському транспорті. Зокрема, наповнюваність салонів, їх своєчасну дезінфекцію та наявність масок у пасажирів.

«Рейди проводитимемо постійно, поки діятиме карантин. Якщо виявлятимемо порушення – просто на місці поліцейські складатимуть протоколи на керівників закладів або перевізника. Штрафи – від 17 до 34 тис грн», – сказав начальник управління державного нагляду ГУ Держпродспоживслужби Олексій Губський.
Найближчим часом планують організувати рейди й у дитсадках та вишах області.

Нині в Україні – 201 305 випадків COVID-19. Із них 5351 – на Дніпропетровщині.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Александр  (29.09.20 10:20): Штрафовать всех у кого фотографии в интернете без масок , дабы не допустить распространения вируса через интернет! Відповісти | З цитатою
Ксения  (28.09.20 19:58): Больше внимания уделите маршруткам: перевозят полные салоны людей без масок и электротранспорту. Сегодня ехала в трамвае 15 сцепка 1437, 1438 - грязь, пыль в салоне, стены и поручни грязные. Где же обработка??? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Мама  (28.09.20 18:45): В 126 школе у нескольких учителей подтверждён коронавирус, но ни один класс не отправлен на карантин Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
А штраф надо  (28.09.20 17:48): оплатить сразу или частями можно? Відповісти | З цитатою
Маша  (28.09.20 14:48): Насчет улучшения эпидситуации в области есть большие сомнения, а вот поднимут на этом «работники полиции и Госпродпотребслужбы» неплохо))) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті