Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
01:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Двое дніпрян померли через COVID-19

Двое дніпрян померли через COVID-19

У Дніпрі спостерігається приріст захворюваності на коронавірусну інфекцію.

За робочий тиждень (з 20.07-24.07) було виявлено 53 нових випадків. Загалом за минулу добу в Дніпрі по медичну допомогу з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій звернулося 120 осіб. Станом на 24 липня в місті зареєстровано 641 випадок коронавірусу, 516 людей вже одужали. Удома лікуються 61 особа, у стаціонарі – 64 (з них 32 перебувають у лікарні № 21). Про це під час пресконференції повідомила начальниця відділу первинної медичної допомоги департаменту охорони здоров’я населення ДМР Тетяна Кравець.

Пацієнтів з пневмонією продовжують госпіталізувати в міські клінічні лікарні № 4, 6, 9, 16 і також у дитячу № 6. На сьогодні в цих медичних закладах перебувають 69 людей з пневмонією, з яких 7 дітей.

Водночас мобільні бригади вже обстежили на коронавірус за допомогою ПЛР-системи 7 069 осіб. Позитивні результати – у 418 людини.

За словами начальниці відділу департаменту, у лікувальних закладах наявні засоби індивідуального захисту, дезінфектори, медичне обладнання для допомоги хворим з коронавірусною інфекцією.

Лабораторне тестування на COVID-19 проводиться за допомогою методів полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) та імуноферментного аналізу (ІФА). За бюджетні кошти такі дослідження безкоштовно проводяться пацієнтам з клінічними ознаками коронавірусної хвороби, з пневмонією, особам, які контактували з підтвердженим випадком. А також тим, хто потребує планової госпіталізації/операції, медичним працівникам, працівникам Національної поліції, Національної гвардії, Держприкордонслужби, фармацевтам. Наразі проведено 4 365 досліджень методом ІФА.

У закладах охорони здоров’я, які підпорядковані департаменту, проводиться забір матеріалу, а дослідження безпосередньо проводиться у лабораторіях, які не підпорядковані місту. Термін виконання залежить від завантаженості лабораторій та надходження реактивів.

«На жаль, цього тижня маємо вже другий випадок смерті від COVID-19. У 16-й лікарні помер пацієнт у віці 74 років. Результати розтину підтвердили коронавірусну інфекцію як причину смерті. Отож, через приріст захворюваності по місту вкотре нагадуємо усім мешканцям про дотримання карантинних заходів: необхідність ретельно мити руки або оброблювати їх антисептиком, носити маски чи респіратори, дотримуватися соціальної дистанції», - додала Тетяна Кравець.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Николай  (03.08.20 11:32): Если вирус растёт, то почему дети должны отправляться 1 сентября в школу? Відповісти | З цитатою
.  (25.07.20 00:09): да кто вам мешает носить маску?
надел и защищен
зачем меня трогать
я конституцию знаю
стараюсь бороться за свои права, а не только знать обязанности
от аппендикса на этой неделе умерли 3 человека
это потому, что они не надевали маски?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Маша  (24.07.20 16:44): Пока сам не столкнёшься с этой проблемой, то и не поймёшь как всё серьезно. А говорить адреса и фио заболевших никто и не обязан, чтобы потом людей не затравили Відповісти | З цитатою
ТАТЬЯНА  (24.07.20 16:33): А ПОКАЖИТЕ ФОТО ЗАПОЛНЕННЫХ МОГИЛ, КОТОРЫЕ ВЫРЫЛ, ДЛЯ ЗАБОЛЕВШИХ "КОРОНОЙ", НАШ МЕР!!! ИМЕННО ДЛЯ ЗАБОЛЕВШИХ , ЧТО БЫ МОЖНО БЫЛО СРАВНИТЬ СО СТАТИСТИКОЙ. УБЕДИТЕ ЛЮДЕЙ! Відповісти | З цитатою
Во дает  (24.07.20 16:01): Огласите пжалуйста сколько умерло от других болезней? Відповісти | З цитатою
Горожанин в маске  (24.07.20 15:47): Масочный режим, к сожалению, не соблюдается сейчас нигде - ни в магазинах, ни в транспорте, ни в любых других общественных местах. Более того, никто не требует и не контролирует наличие масок. Такое впечатление, что никакого карантина нет, нет опасности, никто не болеет и не умирает. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Пассажир  (24.07.20 14:17): На этой неделе пришлось пользоваться общественным транспортом - масочный режим не соблюдается. В146 маршруте водитель на входе хотя бы напоминает о масках, а в 101 - и водители без масок и 90% пассажиров (наблюдал 4 раза). Делаем выводы. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Синяя птица  (24.07.20 14:00): Имена, фамилии, контактные данные.. иначе не поверю, пока не проверю.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті