Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
07:06

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Не втратити перлину

Не втратити перлину

Залишаються лічені дні до завершення терміну мирової угоди з приводу Будинку органної та камерної музики.

Ще тривали оздоблювальні роботи та налаштування механізмів, але перший концерт для будівельників органу відбувся. Це було майже 35 років тому. З того часу і досі в будівлі колишньої Брянської церкви працює Дніпропетровський Будинок органної та камерної музики. З березня 2011 року помешкання перейшло у власність громади православної церкви, яка, за мировою угодою, цитата: “зобов’язується забезпечувати безперешкодне функціонування музичного закладу до тих пір, поки в місті не буде побудований органний будинок музики.” кінець цитати.

Проблема в тому, що залишаються лічені дні – не місяці! – завершується термін мирової угоди між церквою та обласною радою (органна зала виступає як третя особа) Але наразі не відбувається активних кроків в справі подовження мирової угоди. Колектив запитує: а чи нас взагалі не закриють? Музиканти прагнуть зберегти цей престижний для міста світового рівня музичний осередок. Проте, сьогодні Дніпропетровська обласна рада поки утримується від оприлюднення своїх планів щодо вирішення питання Будинку органної та камерної музики.

Колектив сподівається на нове свято в новій органній залі. Атже у 2022 році своє 35 річчя повинен святкувати вже сам музичний заклад – Будинок Органної та камерної музики.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Зоя  (08.07.20 12:32): Отдать органный зал церкви, до такого только наши власти и могли додуматься. Популисты хреновы. Надеюсь хоть Филатов порядок наведет. Відповісти | З цитатою
Атеист  (08.07.20 11:26): Типа в городе мало церквей... давайте еще один отдадим убогим верующим овцам и их пастухам, которые стригут этих овец)) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті