Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
06:51

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Кількість хворих на COVID-19 зростає, – медики кажуть про необхідність дотримання карантинних вимог

|«« «« »» »»|

У Дніпрі поступово послаблюють карантин, однак кількість хворих на COVID-19 не зменшується. Медики 21-ї інфекційної лікарні наголошують: серед заражених коронавірусом останнім часом – переважно молодь.

«COVID-19 – це не міф. Ми разом із колегами щодня приймаємо пацієнтів із підозрою та офіційно підтвердженим захворюванням на коронавірус. Їх кількість зростає. Переважно це молодь і люди середнього віку.

Важкі пневмонії та тромбози – те, що ми маємо на сьогодні серед ускладнень, які викликає коронавірус. Заходів карантину було вжито цілком резонно – для збереження здоров’я людей. Наразі, коли йде послаблення, потрібно бути ще більш обачними, адже ризик інфікуватися дуже високий. Необхідно розуміти, що недбалість може призвести до фатальних наслідків», – розповіла завідувачка відділення № 7 міської клінічної лікарні № 21 Ольга Конопкіна.

Лікарка-інфекціоністка Ольга Турчіна продемонструвала рентгенівські знімки уражених легень хворої людини: частина легеневої тканини на них відсутня. Якщо недуга прогресуватиме, пацієнту надалі буде важко дихати самостійно, а потім він може загинути від дихальної недостатності. Це дуже страшна й болісна смерть.

«Багато людей сприйняли послаблення карантину, як його повну відсутність і вирішили, що ходити у масках, користуватися санітайзерами та іншими засобами особистого захисту не потрібно. Це не так. Вірус розповсюджується досить швидко, інакше б його не віднесли до найнебезпечніших інфекцій.

Одна людина може заразити десятки, навіть не знаючи про свій діагноз. У результаті – це збільшення кількості пацієнтів у лікарнях з різними формами ускладнень.

Я особисто бачу, як люди, що належать до групи ризику, без масок та інших засобів захисту стоять у чергах, підходять до інших людей на близькі відстані – це дуже небезпечна тенденція, яка може призвести до погіршення ситуації з цим захворюванням», – сказала Ольга Турчіна.

Також лікарки нагадали, що вірус COVID-19 передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом, як правило, під час безпосереднього контакту.

Вірус може перебувати також на будь-якій поверхні, тому гігієна рук є основним профілактичним заходом. Крім того, використання масок, рукавичок і санітайзерів – ефективна практика протидії коронавірусу, яка застосовується в усьому світі.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Руслан  (14.05.20 13:55): А то в былые годы случаев заболеваний ОРВИ, пневмонией и пр. меньше было.
Но!
Такие маски-шоу отсутствовали.
Задолбали!
От заражения туберкулёзом население защитить - слабо,
онкобольных исцелять за счёт бюджета, как должно - слабо
много чего - слабо.
Відповісти | З цитатою
Руслан  (14.05.20 13:41): А то в былые годы случаев заболеваний ОРВИ, пневмонией и пр. меньше было.
Но!
Такие маски-шоу отсутствовали.
Відповісти | З цитатою
изя  (13.05.20 18:05): по словам Рыженка лечение обходится от 8000гр.в день,одного больного ,надо продолжить!!! Відповісти | З цитатою
Синяя птица  (13.05.20 15:08): Бідна дитина так охляла від того карантину, що ледве тримає мікрофона.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті