Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
14:21

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре будет Голосий

В Днепре будет Голосий

В галерее Днепра «Артсвит» (ул. Сечевых стрельцов, 4-а) готовят выставку Олега Голосия – уроженца нашего города и одного из культовых художников «новой украинской волны 1980-90--х годов».

Олег Голосий прожил короткую, всего в 27 лет, но чрезвычайно насыщенную творческую жизнь. Своей творческой энергией и работоспособностью он поражал современников. За одну ночь он, бывало, создавал по несколько картин! В его наследии – более 300 живописных полотен!

Экспозиция «Голосий в Днепре» откроется в галере «Артсвит» 6 февраля в 19.00. Вход на нее – свободный!

Об этой выставке в галерее «АртСвит» сообщают следующее:

«Маєток художника Олега Голосія, Галерея Артсвіт та галерея The Naked Room презентують виставку Олега Голосія — ключової фігури української «нової хвилі» 1980–1990-х рр. та одного з найбільш значимих сучасних художників, народжених у Дніпрі.

Олег Голосій прожив лише 27 років, а створив понад 300 живописних полотен. Художник вражав сучасників гіпер-продуктивністю та швидкістю роботи. Вплив учасника славетного сквоту «Паризька комуна» на подальший живопис в Україні важко переоцінити. Виставка “Голосій в Дніпрі” представляє програмні живописні полотна, а також щоденники, ескізи та особисті фотографії із сімейного зібрання. Відібрані кураторками Марією Ланько та Лізаветою Герман твори відсилають до ключових періодів та методів роботи Голосія і дають об'ємне уявлення про складну художню практику, засновану на карколомних образах та радикальних для свого часу живописних прийомах. Архівна частина експозиції розповість про роки навчання, становлення та розвиток художнього методу, впливи та інтереси, приватне життя, зв'язок з колегами та сучасниками.

Виставка продовжує роботу першого в історії України офіційного Artist Estate (маєтку художника). «Маєток художника» Олега Голосія — інституція, заснована галереєю The Naked Room спільно з братом та спадкоємцем художника Денисом Голосієм у травні 2019 року. Головна мета «маєтку художника» — повернути Голосієві чільне місце в історії новітнього сучасного мистецтва, а також сприяти присутності його робіт в експозиціях публічних українських та міжнародних інституцій. Діяльність “маєтку” зосереджена на збереженні та вивченні творів та архіву матеріалів із сімейного зібрання, каталогізації робіт з музейних та приватних колекцій, упорядкування інформації про художника, популяризації його практики та стимулюванні наукових досліджень.

Галерея Артсвіт стала важливим стратегічним партнером “Маєтку художника” та організатором першої великої виставки Олега Голосія в Дніпрі — місті, де художник народився, мешкав тривалий час та отримав першу професійну освіту в Дніпропетровському художньому коледжі у майстерні знаного художника Леоніда Антонюка.

«Олег Голосій — це живописець свого часу. І мова не лише про бурхливі 1990-ті, коли Голосій міг за одну ніч створити декілька величезних полотен, кожне з яких сьогодні вважається за програмне. Сьогодні ми часто чуємо від художниць і художників нашого покоління, що картини Голосія їх «заряджають», слугують за орієнтир. Звісно, коли видається така можливість - адже у постійному публічному доступі його твори фактично відсутні. Картини Голосія складні й утаємничені. Але, водночас, вони багато що прояснюють,» — кажуть Марія Ланько, Лізавета Герман».

Выставка «Голосий в Днепре» будет экспонироваться до 7 марта.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Стас  (28.01.20 18:02): эта шо родсвеник Нигаяны Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте