Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 25 травня 2024
07:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині запустили процес відведення землі під будівництво злітно-посадкової смуги аеропорту

На Дніпропетровщині запустили процес відведення землі під будівництво злітно-посадкової смуги аеропорту

На Дніпропетровщині триває підготовка до будівництва аеропорту. Нині стартував процес відведення землі.

У Дніпропетровській ОДА та Дніпровській РДА підписали розпорядження, якими надали дозвіл держпідприємству «Фінінпро» на розробку проєктів землеустрою. Тільки з урахуванням цієї документації воно матиме право спрямувати кошти на зведення на цій території злітно-посадкової смуги. Нині йдеться про 245 га землі.

«Зараз ми на одному з найважчих етапів реалізації проєкту, який завжди залишається «за кадром». Це оформлення різноманітних дозволів, проходження експертиз, проведення тендерів. Загалом на цю роботу витратимо близько восьми місяців та завершимо її влітку 2020-го. Це трудомісткий процес, але маємо виконати його ідеально. Тоді не матимемо проблем на етапі будівництва», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Нині почалася процедура відведення землі. Ділянки, на яких розмістять злітно-посадкову смугу, має отримати у постійне користування «Фінінпро». Це держпідприємство, яке розпоряджається коштами, виділеними на реалізацію проєкту.

За процедурою, Дніпропетровська ОДА та Дніпровська РДА мають надати дозвіл «Фінінпро» на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок. Відповідні розпорядження вже підписані.

Тепер держпідприємство обере сертифікованого розробника, який підготує документацію із землеустрою. Її подадуть ОДА та РДА, які мають затвердити проєкти. Лише з урахуванням цього «Фінінпро» отримає право спрямувати на будівництво кошти.

Планується, що відведення 245 га завершиться навесні.

Злітно-посадкову смугу зведуть держкоштом – на це вже виділили 1,2 млрд грн. Термінал – коштом приватного інвестора, компанії DCH. Роботи планують завершити у 2022 році.

Gorod.dp.ua на Facebook.


горожанин  (21.01.20 22:16): Опять продадут терминал (49% под приватизацию 51% государству), а убыточные статьи оставят в государственном секторе(ремонт взлётной полосы, зарплаты рабочим). В списках по приватизации уже появилась Укрзалізниця(49% акций под приватизацию, 51% акции государственные). Грузоперевозки отдадут частникам, ремонт путей, замена транспортного парка и его ремонт, пассажирские перевозки оставят государству и будут вечно убыточные. Відповісти | З цитатою
dnepr  (20.01.20 17:11): Проектировать аэропорт в Днепре будет фирма российского бизнесмена Кульчицкого, который работал на военную промышленность РФ. Уже будучи бизнесменом, рассчитывал на заказы российской «оборонки» на поставку тепловизоров, которые «могут пригодиться на Донбассе и в Сирии». Более того, из рук президента России Владимира Путина Кульчицкий получал звание заслуженного работника транспорта. https://49000.com.ua/ayeroport-v-dnepre-budet-proektirovat/ Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Urus  (20.01.20 15:59): Скорее бы!!! Только Вена и Тель-Авив по космическим ценам - это позор Відповісти | З цитатою
мда...  (20.01.20 13:00): уже даже не интересно когда вы научитесь правду говорить, но лапшу на уши можно же придумать качественно?
"Сейчас стартовал процесс отвода земли ... Всего на эту работу потратим около восьми месяцев и завершим ее летом 2020-го"
"Планируется, что отвод 245 га завершится весной"

8 месяцев - это август. АВГУСТ!! Это не весна! Это КОНЕЦ лета! И то если снова не налажаете
Проще говоря о строительстве в этом году можно и не мечтать
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (7)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  Стихійна торгівля у невстановлених місцях заборонена. У Дніпрі проводять рейди (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті