Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
18:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі освітян навчали протидії булінгу

|«« «« »» »»|

У Дніпрі, на базі школи № 134, провели міський форум «Протидія булінгу (цькуванню). Шляхи подолання». На захід запросили заступників директорів з виховної роботи закладів освіти міста.

Роботу організували з теоретичного та практичного модулів. Фахові спікери з-поміж іншого розповіли про алгоритм протидії та профілактики дитячого булінгу в освітньому середовищі, зокрема, для батьків – психологічний супровід цього процесу.

«Насамперед головна мета цього форуму – навчити педагогів виявляти, запобігати та протидіяти булінгу (цькуванню) та його проявам в освітньому середовищі. Ця проблема існує давно, але останнім часом вона стала актуальною. Дуже тішить, що самі діти нею цікавляться і хочуть, щоб цього явища у стінах школи не було. Наприклад, торік у нашому закладі провели місячник «StopБулінг», який запропонували провести самі учні. Загалом жодна школа не застрахована від булінгу чи різних його проявів. Тому дуже важливо на ранній стадії це побачити і запобігти подальшому розвитку таких ситуацій», – сказала директорка школи № 134 Лариса Кульбач.

Під час заходу для освітян виступили учні згаданого закладу, які показали театральну композицію з різними проявами булінгу. Діти самостійно розробили сценарій із ситуаціями, які можуть виникнути серед школярів.

Одна із учасниць виступу – учениця 11-А класу Дар'я Федоренко. Дівчина є учасницею шкільної команди «StopБулінг».

«Торік після вдалого проведення однойменного місячника у нашій школі ми, учнівське самоврядування, вирішили створити таку шкільну команду «StopБулінг». Допомагаємо учням абсолютно різних класів урегульовувати конфліктні ситуації. Також у форматі гри та сценок доносили до них інформацію про булінг і толерантне ставлення одне до одного. Мали неабиякий позитивний відгук від самих же дітей. Тому і надалі продовжуватимемо таку роботу. Як закінчимо школу, плануємо передати свої обов'язки іншим старшокласникам», – сказала Дар'я Федоренко.

Зі свого боку психологиня школи Наталія Троценко зазначила:

«Школа – це великий колектив учнів і, звісно, можуть виникати різні конфліктні ситуації. Тому у щоденній роботі зі школярами працюємо у тому числі й над тим, як конструктивно вирішити той чи інший конфлікт. Радує те, що діти останнім часом не замикаються у собі, не замовчують такі ситуації, а звертаються до мене, класного омбудсмена чи керівника. Словом, це кропітка робота, яка потребує постійної уваги».

Gorod.dp.ua на Facebook.


интересно...  (12.11.19 19:41): Вместо того, чтобы этим занимались учителя и руководство школы, почему-то этим занимаются дети. И что в результате:
- дети будут пытаться наводить порядок в школе, но у них ничего не получится, поскольку они даже не понимают, что травля не имеет никакого отношения к конфликту между учениками и потому методами решения конфликтов, о чем написано в статье, проблему травли не решить
- дяди и тёти, которые должны заниматься решением, будут пилить бабло на таких вот сборищах, осваивать бюджетные программы по данному направлению и ни за что не отвечать
А в результате проблема как была, так и останется, но при этом ещё кое-кто сможет нажиться на проблеме?
Відповісти | З цитатою
хм  (12.11.19 17:45): Почему "буллингу", а не "травле"? Недостаточно модное слово? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
эуропеец  (12.11.19 17:31): Пережил 3 переформирования классов, 2 года в одном из коллективов прошли как в детской колонии, постоянная травля по науськиванию классного руководителя, и это в 12-13 лет, научился отбиваться, не бояться стаи отморози, в какой то степени благодарен маленьким у ш л е п к а м за то что научился отстаивать себя и стал успешным человеком. К слову, те что травили превратились в алкоголиков и наркоманов. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті