Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
18:43

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині створять масштабний екопарк

|«« «« »» »»|

На Дніпропетровщині відкриють екологічний парк – з різноманітними тваринами та птахами. Це буде велика зона для відпочинку, науково-дослідної роботи, реабілітації дітей.

Над проектом працюватимуть Дніпропетровська ОДА та Благодійний фонд Олександра Фельдмана, який вже має успішний досвід створення екопарку в Харківській області. Відповідний меморандум сторони підписали в облдержадміністрації.

За словами голови Дніпропетровської ОДА Олександра Бондаренка, екопарк стане проектом приватно-державного партнерства. Планується, що переважну більшість коштів виділить інвестор – на будівництво, оснащення, тварин. ОДА допоможе знайти земельну ділянку та підвести комунікації.

«Під час зустрічі в ОДА заклали основу для розвитку екопарку на Дніпропетровщині, – зазначив Олександр Бондаренко. – Наша область має найбільшу кількість населення серед регіонів України, проте не має діючого екопарку. Тому ми зацікавлені зробити якісний, класний проект. Він стане майданчиком для спілкування родин, екологічних ініціатив, науково-дослідних робіт, реабілітації особливих діточок».

Під час реалізації проекту спиратимуться на досвід «Фельдман екопарку», який знаходиться у Харківській області. За словами бізнесмена та громадського діяча Олександра Фельдмана, працюватимуть за європейськими стандартами, проте використають і власні напрацювання.

«Проект ми зробили за п'ятибальною системою на шість. Хочемо, аби у Дніпропетровській області вийшло ще краще. Із задоволенням передамо сюди частину свого досвіду та тварин, – поділився Олександр Фельдман. – Наш підхід – це стовідсоткова любов. Максимальне єднання з природою. Це буде не просто зоопарк, а місце для хорошого, веселого, корисного дозвілля. Тут будуть розважальна, навчальна, медична та реабілітаційна частини».

Наступний крок в реалізації проекту – обрати земельну ділянку, яка ідеально підійде для будівництва екопарку.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Днепрянин  (19.11.19 10:05): даа, Днепр большой, а сходить некуда, зоопарка нет, нормального парка нет (Глобы и Шевченко убитые и ничего интересного, кроме детской ж.д. дороги, которая колесит через помоечный парк) цены на карусели жуткие, почему в Харькове в несколько раз дешевле? Аквариум убитый, не могут восстановить, и канатки нет, стоит ржавеет. Город миллионник - ха-ха! Відповісти | З цитатою
Да  (17.11.19 09:36): Красная балка! Огромная зелёная территория которую можно обустроить. Відповісти | З цитатою
чел  (12.11.19 13:15): И вывезти туда всех бомжей их города... Відповісти | З цитатою
Житель Победы .  (12.11.19 12:10): Отличная новость. А тем кто не был в Харьковском Экопарке настоятельно рекомендую его посетить что бы понимать о чем идёт речь..! Это просто космос )) Відповісти | З цитатою
местный  (12.11.19 12:00): Идея просто замечательная!
Но для начала отреставрируйте то что есть! Имею в виду парк Глобы и парк Шевченко.
Відповісти | З цитатою
гость  (12.11.19 10:19): Предлагаю место - на выезде из Днепра по Полтавской объездной (Обуховка,Горяновка, тупик 4 маршрутки). Аргументы: недалеко от города, хорошие подъездные дороги, природа: лес, поле, озеро. Відповісти | З цитатою
Лекарь  (12.11.19 09:30): Харьковский экопарк Фельдмана - великолепен!
Нам бы такой!
Відповісти | З цитатою
Отличная новость!  (11.11.19 23:10): Приветствую и желаю удачи в воплощении этого проекта. Відповісти | З цитатою
София  (11.11.19 20:52): Люди, которые упоминают здесь Монастырский (Комсомольский) остров, явно не были никогда в парке Фельдмана (более 140 га лесной зоны!) и не понимают, о чем идет речь. Тут придется выделить десятки га характерной для нашей области степной зоны. Харьковский парк работает в рамках программы Всемирного открытого фонда реабилитации и реинтродукции животных (WOFARR), восстанавливая популяции животных и птиц Украины. Фельдман этот фонд возглавляет. У них созданы превосходные функционирующие реабилитационные центры. Ведется научная работа на территории парка. От 4-х станций метро курсируют бесплатные(!) маршрутки в этот парк. Парк функционирует круглый год и входит в число лучших экопарков Европы. Более 1млн посетителей за год! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
прохожий  (11.11.19 19:00): Земельный участок уже есть - бывший зоопарк на Комсомольском острове. Там есть все: свет, вода, канализация и даже админ. здание. Плюс участки в сторону охранной зоны ж/д моста и участки за игровой зоной с другой стороны. Туалеты тоже есть. Зона питания есть. Игровая зона есть. Колесо обзора. Даже церковь есть... Пришел, посмотрел на животных, отдохнул-пожрал-бухнул, отлил, прокатился на колесе, деток на аттракционах, замолил грехи и довольный семьей через мост до дому... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті