Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 18 апреля 2024
11:36

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Сегодня в Художественном музее Днепра откроют новый проект

Сегодня в Художественном музее Днепра откроют новый проект

8 августа в 17.00 в Художественном музее (ул. Шевченко, 21) состоится торжественное открытие творческого проекта Владимира Бузмакова «Саксагань».

На экспозиции будет представлена новая серия пейзажей автора. О новой выставке в Художественном музее сообщают следующее:

«Володимир Іванович Бузмаков (1959 р.н.) — дніпровський сучасний художник-живописець, голова непересічної творчої родини, відомий найбільше завдяки своїм працям в сфері абстрактного живопису. Випускник Дніпропетровського художнього училища, а згодом і його викладач, завжди мав власний неповторний стиль та підхід до образотворчого мистецтва, що на тлі відносно «вільних» дев'яностих виглядало природно.

Втім, талант Володимира не розпорошився навсібіч в контексті численних шукань постмодерного світу. Він в своїй творчості виглядає досить послідовним і актуальним. З 2011 й по 2018 роки Володимир Бузмаков викладав спецдисципліни на катедрі образотворчого мистецтва та дизайну в Дніпропетровському національному університеті ім. Олеся Гончара, що певною мірою також вплинуло на нього як живописця та на його виставкову діяльність. І нинішній персональний проект, експонований після тривалого «мовчання», є досить цікавим в аспекті діалектики нового та «фірмового» в його живописі.

«Саксагань» — серія абстрактних пейзажів, результат своєрідного пленеру (в сучаснім розумінні), що відбувся 2017 року в одному з наймальовничіших місць Криворіжжя — в Саксагані — місцині, що розкинулася на берегах однойменної ріки. Володимир Бузмаков здавна захоплений типовим подніпровським пейзажем: його лаконічністю, «скромністю», «лагідною геометрією», протяжністю ліній і обріїв, ритмом розкиданих на них охайних хаток. Зрештою, це ті плани вираження форми, з якими він і звик працювати як живописець-абстракціоніст. Тому нинішній проект — це не чергова виставка пленерних пейзажів. Це — своєрідне єдине полотно. І не стільки епічне, скільки ліричне. Оскільки, натхненний саксаганськими краєвидами автор план вираження змісту теж виводить у площину умовну.

Він не працює з натури, не намагається вхопити поточний стан природи, не копіює дійсність, а — за його ж словами — варіює «власне внутрішнє відчуття цієї дійсності в жанрі пейзажу». В тлумаченні художнього матеріалу виставки Володимир Бузмаков акцентує й умовність використання топоніму Саксагань, не приховуючи, що його звучання, етимологія та значення неабияк «привабили» митця свого часу. Ці полотна, радше, можна назвати художньо узагальненим «портретом» краєвидів нашого регіону, відтвореним у вмілому співвіднесенні форм, площин, лінії, кольору, ритму. «Для мене це щось усталене і не банальне, чуттєве і водночас вивірене. Те, без чого повноцінне життя видається вразливим!», — підсумовує Володимир.

До експозиції увійшло біля трьох десятків робіт — живописних пейзажів. Також в якості художніх «пауз», чи то й «акцентів», до виставкового периметру вписалося кілька суто абстрактних полотен — творів митця часів його експерименту із промисловими емалевими фарбами».


О самом авторе в музее подробнее рассказывают следующее:

«Володимир Іванович Бузмаков народився 11 травня 1959 р. З 1960 року живе у м. Дніпропетровську (місто Дніпро з 2016).

Закінчив Дніпропетровське державне художнє училище (1978), викладач — Л. Кудрявцев; Харківський художньо-промисловий інститут (1984), відділення монументально-декоративного мистецтва, викладачі — Є. Биков і О. Хмельницький. Фах: Художник-монументаліст.

Працює в галузі станкового живопису. Жанри: Пейзаж, абстрактна композиція. Основні твори: «Декабрист князь Волконський» (1986); триптих «Мир», «Материнство», «Радість» (1989); «Літо» (1989); «Самотність» (1989).

Викладав спецдисципліни у Дніпропетровському державному художньому училищі (1994–1997), у Дніпропетровському обласному театрально-художньому коледжі (1997–2000). З 2011 року викладає спецдисципліни кафедри “образотворче мистецтво та дизайн” Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара. Член Спілки художників СРСР з 1989 року, член Національної спілки художників України з 1991 року.

Участь у виставках: Учасник всеукраїнських, всесоюзних, зарубіжних виставок з 1985 року, серед них:
1994 – обласна художня виставка до 80-річчя Дніпропетровського художнього музею (ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ХУДОЖНІЙ МУЗЕЙ)
1995 – друге міжнародне бієнале українського сучасного образотворчого мистецтва «Пан-Україна'95» (ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ХУДОЖНІЙ МУЗЕЙ). Приз глядацьких симпатій
1995 – персональна виставка «Міражі». Живопис подружжя А.Черняк і В.Бузмакова (ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ХУДОЖНІЙ МУЗЕЙ)
2000 – персональна виставка «Вхід без дверей» (ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ХУДОЖНІЙ МУЗЕЙ)
2001 – персональна виставка «Живопис» (ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ХУДОЖНІЙ МУЗЕЙ)
2000-2002 – участь у пленерах (Хорватія, м. Загреб)
2002 – всеукраїнський фестиваль «Культурні герої» (ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ХУДОЖНІЙ МУЗЕЙ, ПАЛАЦ СТУДЕНТІВ)
2002 – виставка «Мальовнича земля Придніпров'я» до 45 річниці Дніпропетровської організації Національної Спілки художників України (м. Дніпропетровськ – м. Київ)
2004 – виставка «Художники Придніпров'я» (АРТ-ГАЛЕРЕЯ «СОВІАРТ», м. Київ)
2005 – виставка «Їх альма-матір» до 80-річчя Дніпропетровського державного художнього училища (ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ХУДОЖНІЙ МУЗЕЙ)
2007 – персональна виставка « Живопис » (АРТ-ГАЛЕРЕЯ «СОВІАРТ», м. Київ)
2012 – персональна виставка «Паузи» (АРТ-ЦЕНТР «КВАРТИРА», м. Дніпропетровськ)
2015 – виставка «Чарівні барви Дніпра» (виставкова зала Спілки художників України, м. Дніпропетровськ)
2017 – пленер «Степ» (с. Сагайдак, Дніпропетровська обл.)
2017 – виставка «Український степ» (ДІМ МИСТЕЦТВ, м. Дніпро).

Твори зберігаються у колекціях Дніпропетровського художнього музею, Музею українського живопису (Дніпро), Soviart Gallery (Київ) та приватних збірках в Україні та Європі».

Новая выставка будет открыта до 1 сентября.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (9)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  У Дніпрі різко впала ціна на ранню полуницю (7)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (6)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте