Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 17 июля 2024
01:02

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Стан ринку праці у Кам’янському: кількість безробітних, причини звільнення та затребувані сфери праці

Стан ринку праці у Кам’янському: кількість безробітних, причини звільнення та затребувані сфери праці

Рівень безробіття у Кам 'янському порівняно з минулим роком майже не змінився. Із початку року на обліку у міському центрі зайнятості перебували та отримували послуги 11565 осіб, з них – 7559 безробітних. Найчастішими причинами звільнення, які називають містяни, є низький рівень заробітної плати працівників та незадовільні умови праці.

На початок року на обліку у центрі зайнятості перебувала 4221 безробітна особа. Протягом січня-червня 2019 року кількість безробітних зменшилась на 548 осіб.

Станом на 1 липня на обліку перебуває 3673 особи. Майже 65% із них – жінки, з них – 33% складають особи до 35 років. Кількість чоловіків на обліку у порівнянні з минулим роком зменшилася на 6%.

Збільшується кількість звернень з метою пошуку роботи та кількість осіб, які працевлаштовуються, у порівнянні з минулим роком кількість працевлаштованих зросла втричі, практично кожна третя особа була працевлаштована ще до набуття статусу безробітного.

Із початку року у місті було зареєстровано 4015 вільних вакансій. Більше половини з них – 2511, робітничі спеціальності, 984 – спеціальності для службовців, 520 – для працівників без спеціальної підготовки та інші – для людей з інвалідністю.

Усього з початку року відкрили власну справу шляхом отримання одноразової виплати допомоги по безробіттю для підприємницької діяльності 6 осіб, які отримали 139 тисяч гривень.

Протягом 6 місяців профорієнтаційними послугами охоплено 20152 особи. Міський центр зайнятості видав 62 ваучери для підвищення кваліфікації та 1 ваучер для спеціалізації. Для учнівської молоді проведено 118 профорієнтаційних заходів.

591 містянин пройшов професійне навчання на замовлення роботодавців, 82 навчалися на курсах Дніпропетровського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Було укладено 40 договорів на організацію та проведення громадських робіт на 107 робочих місцях, 101 безробітна особа брала участь у громадських роботах. У роботах тимчасового характеру (за рахунок коштів роботодавця) прийняло участь 701 безробітна особа. Всього взяло участь у громадських та тимчасових роботах 802 особи.

Найбільшу кількість вакансій за даними міського центру зайнятості цьогоріч надали ПАТ «Дніпровський меткомбінат» та ПАТ «Дніпровський коксохімічний завод».

Основною проблемою на ринку праці залишається дисбаланс між попитом та пропозицією. Аналіз осіб, які звертаються до центру зайнятості за пошуком роботи виявив тенденцію у збільшенні осіб з вищою освітою на 5% та зменшенні осіб з професійно-технічною освітою на 6%, тоді, коли пропозицій за робітничими професіями збільшилось практично у 2 рази.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте