Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
23:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Позиція Мін’юсту щодо мітингу нотаріусів, які виступають проти іспитів профкомпетентності у сфері держреєстрації

Позиція Мін’юсту щодо мітингу нотаріусів, які виступають проти іспитів профкомпетентності у сфері держреєстрації

Одним із завдань Міністерства юстиції є захист майнових прав шляхом формування та реалізації політики у сфері державної реєстрації.

До Мін’юсту надходить багато скарг від громадян та бізнесу на випадки рейдерських захоплень, до яких причетні реєстратори та нотаріуси, котрі були відключені від доступу до реєстру за вчинені порушення, але згодом, коли термін відключення сплив, знову почали працювати.

Саме для того, щоб підвищити якість роботи цих реєстраторів було прийнято рішення про запровадження для них кваліфікаційних іспитів.

На сьогодні такі іспити повинні складати особи, які:

  • мають намір стати державним реєстратором (це не стосується нотаріусів, бо вони складають інший іспит - на отримання свідоцтва про право займатися нотаріальною діяльністю),
  • реєстратори, у тому числі й нотаріуси, які через ті чи інші порушення були відключені від доступу до реєстрів.
Запровадження іспитів покликане підвищити кваліфікацію осіб, які виконують важливу функцію реєстраторів й від професіоналізму яких залежать майнові права громадян.

У міністерстві сумніваються, що українські громадяни хочуть обслуговуватись у нотаріуса, якого Мін’юст за порушення Закону відключив від доступу до реєстрів і який згодом продовжив працювати без підтвердження своєї кваліфікації.

"Хочемо наголосити, що всі тести, включені до автоматизованого іспиту, були розроблені командою експертів під контролем наших міжнародних партнерів — проекту ЄС «Право-Justice». Комп’ютерне тестування включає 100 питань і триває 2 години. Екзамен вважається складеним за умови надання правильних відповідей на 75 і більше питань. Результати тесту відразу відображаються на екрані комп’ютера. Наступного дня ці дані опубліковуються на сайті Мін’юсту. Тому вплив будь-якого людського фактору на результати іспиту є нульовим", - повідомили у прес-службі міністерства.

Мін’юсту не зрозуміла позиція Нотаріальної палати України (НПУ), яка вимагає скасувати ці тести для нотаріусів. Тому у міністерстві закликали:

— НПУ припинити покривати «чорних» нотаріусів, прикриваючись гаслами «боротьби з корупцією»,
— припинити тиск керівництва НПУ на Мін’юст шляхом повного перекручення фактів щодо суті іспитів,
— припинити вводити в оману спільноту приватних нотаріусів, агітуючи їх не складати іспити, як це передбачає рішення Уряду,
— керівництво НПУ здійснювати свою діяльність у межах правового поля.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Не-Нотариус  (26.02.19 20:05): Хороший термин *черный нотариус*. Опубликуйте их телефоны, пожалуйста. В жизни надо под рукой иметь не только номера полиции и скорой помощи. Шучу, конечно. А если серьезно,то если уже на майдан вышли юристы такой квалификации, то кого увидим завтра?.. и что это за страна такая, что свои права люди должны отстаивать на площадях?.. Все на выборы!!! Вспомним свою Конституцию и право народа!!! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті