Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
00:37

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Студентам Дніпровського університету ім. Олеся Гончара подарували буккросинг і 300 книжок

|«« «« »» »»|

Школи, дитячі садочки, лікарні, а тепер – й вищі навчальні заклади. Дніпропетровська облдержадміністрація облаштувала куточок буккросингу в Дніпровському національному університеті ім. Олеся Гончара. Студентам подарували 300 книжок.

Сучасний куточок буккросингу. Такий подарунок отримали студенти факультету систем і засобів масової комунікації ДНУ від Дніпропетровської ОДА.

«Ми відкривали буккросинги у школах, садочках та держустановах. Нарешті черга дійшла до студентів. Для них підібрали інакшу літературу, ніж, наприклад, для школярів. Пишаємося, що вже створили понад 60 точок обміну книжками в області. Адже нація, яка читає книжки, завжди перемагатиме націю, яка дивиться телевізор», – зазначив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик.

Кілька хвилин – і яскраві полички у формі англійського слова « read » наповнюються книжками. На вибір – 300 примірників. Література – на будь-який смак: від художньої до науково-популярної, від класичної до сучасної.

«На нашому факультеті вчиться чимало людей, які люблять читати. Я – одна з таких. Раніше доводилося купувати примірники за чималі кошти або скачувати їх із Інтернету. Тепер можна взяти паперову книжку й повністю поринути в атмосферу читання», – говорить студентка Наталія Беспала.

Уподобану книжку можна взяти безкоштовно. Головний принцип буккросингу – замість неї потрібно поставити іншу.

Примірник «до душі» знайшла другокурсниця Надія Мішина.

«На поличках побачила чимало цікавої літератури. Для себе обрала книжку про війну. Вона дуже актуальна, адже розповідає про події, що зараз відбуваються в Україні», – ділиться враженнями Надія.

«Свою» книжку обрала й студентка Катерина Федь.

«Взагалі люблю читати фантастику або історичну літературу. Ось і зараз знайшла книжку про таємниці історії. Сподіваюсь, що завдяки ній дізнаюся для себе щось нове», – каже дівчина.

Із проханням відкрити буккросинг до Дніпропетровської ОДА звернулися викладачі. Буквально відразу отримали відповідь – куточок обміну книгами в університеті буде.

«Довгий час спостерігала за тим, як у різних районах області з'являються буккросинги. Мені ця ідея припала до душі, адже ми вчимо майбутніх журналістів, рекламістів та піарників. Для них надзвичайно важливо читати та обмінюватися думками. Звернулася в ОДА й за тиждень нам установили полички. Усе відбулося настільки швидко, що важко повірити», – розповіла викладач кафедри реклами та зв'язків із громадськістю Валентина Риліна.

За чотири роки Дніпропетровська ОДА подарувала закладам області понад 30 тисяч книжок.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Стас  (26.02.19 18:49): 300 книг - смешно говорить , у меня в домашней библиотеке в два раза больше. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті