Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
16:56

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Будівництво нового хірургічного корпусу Центру матері та дитини ім. Руднєва у Дніпрі – на фініші

|«« «« »» »»|

Ушестеро більше операційних та новітнє обладнання. У Дніпрі буквально «з нуля» відбудовують хірургічний корпус Центру матері та дитини ім. Руднєва. Роботи вже на фініші, відкриття – цьогоріч.

Про це розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.
«Розбудова країни – один із пріоритетів Президента України Петра Порошенка. Докорінно змінили підхід до відновлення інфраструктури області. Зводимо нові дитячі садочки. Старі дороги не латаємо – замінюємо все дорожнє покриття. Якщо реконструюємо лікарні – то відбудовуємо їх вже практично «з нуля». Один із таких прикладів – хірургічний корпус Центру матері та дитини ім. Руднєва в Дніпрі. За два роки перетворили руїни на сучасну лікарню. Роботи вже на фініші. Відкриття – цьогоріч», – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.
У новій будівлі – нові можливості. Увесь 6-й поверх виділили під операційні. Їх буде шість.
«Раніше в лікарні була лише одна операційна, на двох пацієнтів», – розповів головний лікар закладу Ігор Македонський.
В оперблоці – сучасна система подачі повітря, автоматичні двері, антибактеріальне покриття стін, а ще – новітнє обладнання. Наприклад, ангіограф та наркозно-дихальна апаратура. Її саме встановлюють.
«Тиждень тому американські хірурги вперше дали наркоз новонародженому із вагою 400 грамів, використовували саме таке обладнання, яке ми отримали», – наголосив головний лікар закладу Ігор Македонський.
«Кількість операцій малюкам збільшиться у 3,5 рази – до 7 тисяч на рік. Ми хочемо, щоб у разі проблем з дитячим здоров’ям, батькам не доводилося їхати в інші регіони чи за кордон. Кваліфіковану медичну допомогу вони зможуть отримати на місці», – зауважив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик.
Вже завершені роботи на 5, 4 та 3-му поверхах. Стіни пофарбовані у яскраві рожеві, блакитні та жовті кольори, розбавлені яскравими елементами. Встановлюється обладнання, меблі. Тут розмістять відділення кардіохірургії, голови та шиї, реконструктивно-пластичної хірургії.

Поверхом нижче – приймальне відділення, травмпункт. Для зручності тут розмістять комп’ютерний томограф та рентген-кабінет. Ще нижче облаштують зал лікувальної фізкультури, басейн, масажні кабінети.

На кожному поверсі – одномісні та двомісні палати. Вони – для малюків та їхніх мам. Кожен поверх розрахований на 25 місць.

Gorod.dp.ua на Facebook.


89Vertolet  (08.11.18 09:10): уже прогресс, есть надежда, что так доберутся и до остальных больниц, дорог, школ и садов. Відповісти | З цитатою
не болей  (07.11.18 22:19): "Квалифицированная медицинская помощь" - только если плотно! Даже с декларацией и по записи квалифицированно и без очереди выдают только справки о смерти. Відповісти | З цитатою
пациент.  (07.11.18 21:39): А в других больницах мы при жизни увидим порядок? Или деток лечить надо, а старики и так сдохнут. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті