Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 25 червня 2024
09:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Софіївській опорній школі створюємо новий освітній простір

|«« «« »» »»|

У Софіївській опорній школі ДніпроОДА створює сучасний освітній простір. Реконструкція закладу продовжується.

Зараз роботи тривають у будівлі початкових класів, потім на черзі приміщення, де навчаються старшокласники. Комфортні та безпечні умови – для майже 700 учнів. Про це повідомив голова облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Децентралізація, ініційована Президентом Петром Порошенком, – одна з найуспішніших реформ в Україні. Її ефективність уже доведена і у сфері освіти. Наразі в області створюємо мережу сучасних опорних шкіл. Реконструюємо їх, забезпечуємо новим обладнанням, будуємо спортивну інфраструктуру. Умови для виховання нових українців створюємо і в Софіївській школі, яка не знала жодного ремонту за свою 80 річну історію», – наголосив Валентин Резніченко.
Уже більше місяця роботи тривають у двоповерховій будівлі початкових класів, зведеній ще у 1934 році. Підрядники демонтували стару покрівлю та почали монтувати каркас під нову. Ведуть демонтаж підлоги всередині приміщення. 25 кабінетів і гімнастичний зал мають привести до ладу до 1 вересня.

«Ніхто ніколи не згадував про ремонт нашої школи. Ми думали, вона завжди буде сірою й буденною. Тому були приємно здивовані, коли взялися за її осучаснення. Радий, що свій випускний відсвяткую у відреставрованій школі», – розказав восьмикласник Олександр Сухіна.
Другий етап – капремонт триповерхової будівлі старших класів, якій майже півстоліття. Тут оновлять 20 кабінетів і спортзал.

«Наша школа має достатньо велику історію. За всі ці роки вона не знала капітального ремонту. Ми, звичайно, намагалися створювати затишок, але чекали глобальної реконструкції. І нарешті дочекалися. Для нас це надзвичайна подія. Роботи просуваються активно. Йдемо на роботу з великим бажанням, і весь час у голові звучить пісня «Мрії здійснюються», – зазначила директорка школи Римма Тиркба.
Крім того, у школі замінять систему опалення й електромережу. Будівлю термомодернізують та облаштують яскравим енергоефективним фасадом. Оновлять і пришкільну територію.

«Бачив макет майбутньої школи. У такому виді вона буде тільки заохочувати до навчання», – переконаний восьмикласник Микола Федько.
За проектом, приведуть до ладу шкільний стадіон. На ньому з’являться нові баскетбольний та волейбольний майданчики, сучасне поле для міні-футболу зі штучним покриттям.

У Софіївській школі здобувають знання майже 700 дітей об’єднаної громади, яких підвозять автобусами з навколишніх сіл.

«За кількістю учнів Софіївська школа найбільша не лише у громаді, а й в усьому районі, – зауважила начальник відділу освіти Софіївської ОТГ Валентина Мазенко. – Радіємо, що реформу нової української школи впроваджуватимемо в оновленому приміщенні – сучасному, гарному та яскравому. Головне – діти навчатимуться у комфортних та безпечних умовах».

Остаточно завершити реконструкцію всієї школи планують у 2019 році.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (11)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (9)

•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (6)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (6)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (6)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)

•  У Дніпрі оновлюють аварійний трамвайний переїзд на розі просп. Лесі Українки та вул. Степана Бандери (5)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (5)

•  Виправляють помилки радянських будівельників. У Дніпрі комунальники комплексно вирішують проблему відтоку дощової води та облаштовують колектори (4)

•  У Дніпрі з'явився ще один диво-двір (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті