Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
05:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Люди з гемофілією можуть жити повноцінним життям – гематолог

Люди з гемофілією можуть жити повноцінним життям – гематолог

17 квітня відзначається Всесвітній день хворих на гемофілію. Це рідкісна спадкова хвороба, яка викликає значні крововиливи в суглоби, м’язи і внутрішні органи. Проте сучасні препарати стримують недуг та дарують пацієнтам повноцінне життя.

Про це під час прес-конференції в ДніпроОДА розповіла гематолог Поліна Каплан.
«Гемофілія – не вирок. Щороку медицина крокує вперед. Сучасні препарати дають пацієнтам все більше шансів на повноцінне життя», - сказала керівник центру гематології дніпровської лікарні №4 Поліна Каплан.
Цьогоріч на безкоштовні ліки для хворих на гемофілію у Дніпропетровській області планують направити 20 млн. грн. держкоштів.
«Раніше заняття спортом для таких людей були недоступні. Сьогодні вони навіть беруть участь у змаганнях. А ще – навчаються, працюють та створюють сім’ї», – додала Поліна Каплан.
На гемофілію хворіють чоловіки. Жінки можуть бути лише носіями хвороби. Симптоми гемофілії проявляються у перші роки життя людини. Батьки немовлят помічають кровотечі в пуповині та яснах, підшкірні гематоми, крововиливи і носові кровотечі.

Повністю вилікуватись від гемофілії неможливо. Спеціальні препарати запобігають розвитку кровотеч, мінімізують їхні наслідки, убезпечують людину від ускладнень та інвалідності.

Загалом на Дніпропетровщині на гемофілію хворіють 115 дорослих та 45 дітей.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті