Довгоочікувана весна, та разом із нею – слабкість, сонливість і швидка стомлюваність. Все – через нестачу вітамінів.
Як почувати себе бадьорим і здоровим навіть за нестійких «весняних» погодних умов, нагадали у департаменті охорони здоров’я ДніпроОДА.
«Нестача вітамінів погіршує здоров’я людини та знижує її захисні сили. Найбільше їх в організмі – восени, найменше – навесні. Навіть постійне вживання овочів і фруктів не вирішує проблеми весняного гіповітамінозу. Адже кількість корисних речовин у цих продуктах при тривалому зберіганні суттєво зменшується. Запастися вітамінами «про запас» також неможливо – вони швидко виводяться з організму», – зазначили в департаменті.Попередити нестачу вітамінів допоможуть збалансоване харчування, здоровий спосіб життя та фізкультура, наголошують фахівці.
«Налягайте на цитрусові, зелень, печінку та морську рибу. Не забувайте й про напої з шипшини, молочні продукти і каші. А ще – більше часу проводьте на свіжому повітрі», – порадили в департаменті.Не слід забувати й про домашні заготовки – соління, заморожені та сушені фрукти і ягоди, соки. В них багато вітамінів. У квашеній капусті, наприклад, вітаміну С більше, ніж у лимонах, акцентують фахівці.
Медпрепарати слід приймати лише за призначенням лікаря та пам’ятати, що всі вони мають побічні дії.
![]() |
Gorod`ській дозор |
![]() |
Фоторепортажі та галереї |
![]() |
Відео |
![]() |
Інтерв`ю |
![]() |
Блоги |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
![]() |
Погода |
![]() |
Архів новин |
Остались только воспоминания про эти продукты. Відповісти | З цитатою