Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 27 июня 2024
20:57

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Проблема безробіття в області

Цього року на обліку в службі зайнятості Дніпропетровської області 21 з половиною тисяча безробітних. За сім місяців поточного року отримали роботу більше семи тисяч, але це не вирішило проблему безробіття в області. Про це йшла розмова на засіданні круглого столу в міській раді, яку провів перший заступник міського голови Анатолій Крупський.

У роботі круглого столу взяли участь фахівці обласного центру зайнятості, члени профспілок різних галузей, керівники великих підприємств Дніпропетровщини. Зустріч була націлена на вирішення однієї з найважливіших проблем – забезпечення продуктивної зайнятості населення міста.

На теперішній час у Дніпропетровську з шестисот тисяч працездатного населення зайнято триста шістдесят три тисячі, на підприємствах малого та середнього бізнесу працюють близько сімдесяти тисяч. За підсумками першого півріччя 2004 року в більшості галузей народного господарства спостерігається позитивна тенденція економічного зросту, а значить з’являється можливість створення нових робочих місць. Але, за словами директора обласного центру зайнятості Олександра Надтоки, ринок праці в нас особливий: він один із найбільших за кількістю незайнятого населення в Україні.

До особливостей варто ще віднести наявність малих міст та територій з багатогалузевою структурою економіки, що приводить до високого рівня конкуренції серед жінок при отриманні робочого місця. Зараз у Дніпропетровську кількість вільних робочих місць і чисельність безробітних зрівнялись, але по більшості вакансій існує дефіцит кваліфікованих виконавців через невідповідність попиту і пропозиції робочої сили. Тому фахівці центру зайнятості бачать вихід з ситуації у навчанні безробітних.

Олександр Надтока сказав, що центр готовий створювати необхідних фахівців навіть під замовлення підприємств. Крім того, в центрі розроблено декілька новітніх технологій, які можуть допомогти місту й області вирішити проблему безробіття, але для цього потрібна співпраця соціальних служб, центрів зайнятості, учбових закладів та влади, підкреслив заступник міського голови А. Крупський.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (16)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (13)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)

•  На Дніпропетровщині двоє правоохоронців займалися поборами з водіїв на одному з блокпостів (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте