Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
09:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Весняний призов: 150 хлопців Дніпропетровщини відправилися служити в армії

|«« «« »» »»|

150 призовників Дніпропетровщини відправилися на строкову службу. Урочисті проводи в армію – від ДніпроОДА. Весняний призов-2017 завершиться наприкінці травня. Армійські лави поповнять майже 1,5 тисячі хлопців.

На Дніпропетровщині – весняний призов. Хлопців на службу урочисто проводжали біля Дніпропетровської ОДА.

«На Дніпропетровщині призивається в армію найбільше людей. Сьогодні відправляємо на строкову службу 150 хлопців. Призов триватиме до кінця весни, – зауважив заступник голови ДніпроОДА Володимир Юрченко. – Призов до армії – це не мобілізація. Чоловіки не служитимуть в АТО, а після військової служби повернуться до мирного життя. Якщо хтось забажає служити й далі в ЗСУ, то зможе підписати контракт».

Спочатку хлопці поїдуть до навчального центру на Чернігівщині. Після отримання військової освіти, відправляться у військові частини України для бойової підготовки.

В армії стають справжніми чоловіками, гартується дух. Бути захисником своєї землі – почесно й благородно. Хлопці схилили голови в пам’ять про подвиг героїв Небесної Сотні і учасників АТО. На знак пошани – квіти. Клятва призовника на вірність Україні. Ця обіцянка супроводжує чоловіка все життя.

«Кожен з вас повинен нести цю присягу в серці, – сказав радник голови ДніпроОДА Іван Начовний. – У 2014 році, коли перша хвиля мобілізованих визволяла міста Донбасу, строчники були на передовій. Поруч з нами служили 20-річні хлопці. Ніхто з них не втік, всі виконали свій військовий обов’язок».

Серед призовників – чемпіон області з боксу Сергій Москаленко. Каже, коли отримав повістку до військкомату, зрадів.

«Емоцій багато. Із звичайним життям прощатися не дуже важко. Важче розставатися із рідними. Совість і серце кличуть захищати Батьківщину. Кожен чоловік повинен пройти армійську школу. Це дисципліна, сталеві нерви, характер», – говорить призовник.

Призовників проводжали рідні, близькі, друзі. Благословення – на добру службу. Хліб-сіль на рушникові – від Лілії Москаленко. Мати проводжає єдиного сина.

«Це його вибір як чоловіка. Син все вирішує в житті сам. Вирішив вивчитися на повара – дали згоду. Вирішив піти до армії – не відмовляли, – каже жінка. – Хлопців багато, і всі такі молоді. Душа болить за кожного».

Строкову службу нестимуть чоловіки від 20 до 27 років. Призов триватиме до кінця травня. Планується, що ряди армії поповнять майже 1,5 тисячі хлопців Дніпропетровщини.

Хлопці служитимуть в Збройних Силах України та інших військових формуваннях. Додому вони повернуться через півтора роки. Потім кожен з них зможе за власним бажанням продовжити службу за контрактом.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Не "патриот"- не идиот  (06.04.17 13:40): Всегда считал, что хлебом-солью встречают, а не провожают. Хотя, возможно, провожать так - это "по-европейски"... Ну, или по-укро-идиотски. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті