Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 26 червня 2024
03:29

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Міські лікарні Дніпра мають бути передані на баланс міста

Міські лікарні Дніпра мають бути передані на баланс міста

Лікарні Дніпра другий місяць поспіль мають перебої з фінансуванням. Все через нелогічну підпорядкованість медзакладів: місцеві лікарні на балансі обласної ради.

ДніпроОДА підтримує позицію міської влади Дніпра та вважає, що ці лікарні мають бути передані на баланс міста. Це логічно в умовах децентралізації, відзначив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

833 мільйони гривень – це субвенція Дніпру з державного бюджету на забезпечення лікарень міста. Через підвищення мінімальної зарплати, медзакладам Дніпра не вистачає близько 200 мільйонів гривень. Ці кошти могли б доплатити з міського бюджету Дніпра. На заваді підпорядкованість медзакладів – приміщення міських лікарень знаходяться на балансі обласної ради.

ДніпроОДА підтримує позицію міської влади Дніпра та вважає, що місцеві лікарні необхідно переди на баланс міста.

«Децентралізація вимагає, щоб всі об’єкти соціальної сфери: школи, дитсадки, лікарні були на балансі громади. Це їхня власність та відповідальність. ДніпроОДА підтримує позицію та бажання міської влади Дніпра взяти на баланс місцеві медзаклади. Це турбота про своїх мешканців. Саме вони обслуговуються в лікарнях міста», - наголосив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

Як розповіли в департаменті охорони здоров’я ДніпроОДА, традиційно місцеві лікарні знаходилися на балансі міст та фінансувалися з місцевих бюджетів. Медична реформа 2011 року змінила ситуацію - лікарні передали на баланс обласних рад.

«Сьогодні, всупереч логіці, приміщення місцевих лікарень знаходяться на балансі обласної ради. Кошти ж на їх фінансування є в місцевих бюджетах», - зазначила директор департаменту охорони здоров’я ДніпроОДА Наталія Будяк.

Голова ДніпроОДА вважає, що потрібно розпочати консультації щодо поетапної передачі лікарень на баланс міської ради Дніпра.

«Цей процес має бути виваженим. Всі його учасники повинні, перш за все, думати про інтереси громади – і медиків, і їхніх пацієнтів», - наголосив очільник регіону Валентин Резніченко.

У Дніпрі 29 міських лікарень, в яких працює близько 10 тисяч медиків. Якщо лікарні Дніпра не передадуть на баланс міста, це призведе до скорочення 3,5 тисячі фахівців. Це штат трьох потужних лікарень міста. Наприклад, таких, як дніпровська лікарня №4.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (13)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (10)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (7)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (6)

•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (5)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті